cecotodorov2402151Годишното отличие за координатор на 2014 г. на Програма Достъп до информация (ПДИ) за страната бе връчено на Цветан Тодоров, главен редактор на ловешкия вестник „Народен глас“.

Прецедент в практиката на фондацията е отличието да се връчва за втори път, тъй като Тодоров вече е отличаван през 2008 г. Грамотата бе връчена от д-р Гергана Жулева, изпълнителен директор на ПДИ, в края на годишната среща на координаторите в петък.

През всичките години Цветан Тодоров работеше с голяма активност и решението бе гласувано единодушно, подчерта Николай Н. Нинов, координатор на мрежата. Отличеният журналист пък благодари на всички останали координатори и на онези граждани, които активно използват Закона за достъп до обществена информация.

ПДИ встъпи в Ловеч през 1997 г., а първият координатор бе Стела Бочева, тогава кореспондент на БНР. От създаването през 1996 г. организацията работи за подобряване достъпа до информация у нас, участва активно в международни мрежи и инициативи, свързани със защитата на правото на информация.

Юридическият отдел на програмата е много мощен, участва и подпомага най-сложните съдебни дела и казуси. 27-те координатори в страната пък развиват широка застъпническа и журналистическа дейност. (НГ)

1 коментар

Comments are closed.