На 19 май 2017 Сдружение „Знание“ съвместно с Община Летница и ДГ „Ирина Бачо Кирова“ организираха приказен бал по проект „Стъпка към училище“

Приказни герои превзеха центъра на Летница – Снежанка, Пепеляшка, котарак в чизми, косе-босе, Хитър Петър, мързелива Богданка, лисици, козлета, прасета, вълци, петлета … и много други герои от приказки се разхождаха на площада в град Летница в петък следобед. Намерихме и златна ябълка и огромна ряпа и златна рибка и страшна ламя.

Децата от ДГ „Ирина Бачо Кирова“ Летница и групата от село Горско Сливово показаха, че не само знаят много приказки, но и че могат да се превъплътят в почти всеки герой от тях. Показаха, че умеят да се забавляват и да учат едновременно. Над 80 деца влязоха в ролята на герои от любими приказки, а приказките бяха над 20.

Възрастните, горди от артистичността на децата си, пък си припомниха любими герои и познаваха коя приказка се пресъздава на сцената.

Децата обичат приказките, харесват вълшебствата и очакват доброто винаги да побеждава. Възрастните не трябва да забравят как се разказва занимателно приказка и как чрез мъдростта на приказките се формират ценности.

 

Приказният бал беше реализиран в рамките на проект „Стъпка към училище“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ по процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“.