kmikona2111134Народният представител и общински ръководител на ГЕРБ Ловеч Корнелия Маринова и организационният секретар на общинската структура Валентина Недялкова посетиха в навечерието на Деня на християнското семейство млади родители и семейства. С икона на Светата Майка и живи цветя те прекрачиха прага на любезните домакини.

Мариета Цанкова посрещнаха гостите си, които пожелаха да ги поздравят с празника, с едномесечния си син Давид.

„Денят на християнското семейство е значим празник, на този ден родителите на малката Мария са я представили на Бога, затова и празникът се нарича Въведение Богородично. На този ден семействата посещават църквата заедно с невръстните си деца. Те се молят за здраве и добруване на дома и близките си, на децата си, направете го и вие”, посъветва Корнелия Маринова младите родители. Тя им пожела да съхранят чувствата си, да се обичат и да се грижат с любов за децата си, но и да не забравят родителите си.

kmikona2111131„Кой друг, ако не те, заслужават уважение и благодарност, затова, че са ви отгледали и възпитали в любов и добродетелност. Пазете топлината и уюта на домашното огнище, в което сте израснали. Денят на християнското семейство е повод да се замислим, да отворим душите и сърцата си за доброта, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни. Целунете хората, които обичате и са с вас в мислите и усещанията, простете си и продължете по пътя, защото няма нищо по-хубаво от усещането за цялостност и обич”, пожела Маринова на всичките си любезни домакини.

Даниела Събева и нейното семейство благодариха на общинското ръководство на ГЕРБ за вниманието и приеха иконата на Светата Майка като скъп дар. Те поискаха от народните представители от ГЕРБ Корнелия Маринова и Николай Нанков добре да обяснят в парламента, че майките не са доволни от размера на обезщетението за майчинство и отглеждане на дете. „Не разбирам защо получават детски само хора с ниски доходи. Техните деца не са по-различни. Така се дискриминира населението”, изрази несъгласие Събева, като визира, че в момента по-скоро се подпомагат хора, които се издържат като раждат деца, а това не е грижа за всички семейства. Тя предлага още да има психолог във всяка детска градина, така както е в училищата, защото е важно възпитанието на децата от най-ранна възраст. Според нея в детските градини, посещавани от деца с физически увреждания, е добре да има предвидени и допълнително служители. Даниела посещава Работилница за родители към Уницеф. И тя, и съпругът й се отнасят изключително отговорно и с много любов към грижите за 12-годишната си дъщеря Ралица и сина си Мартин, който е само на 1 г. и 7 месеца.

kmikona2111132Наталия Колева е студент в Технически колеж – Ловеч, където учи „Компютърни системи и технологии”. Тя е майка на малката принцеса в семейството – Даяна, която е едва на годинка. „Впечатлена съм от вниманието, наистина е приятно да усетиш грижата на своите народни представители и ви благодаря за това”, сподели Наталия. По думите й проблемите в кв. „Здравец”, където живее семейството й и въобще в Ловеч са, че няма места за игра за децата. Няма площадки, няма разнообразни забавления, градът се стопи. Наред с грижите за семейството си Наталия иска да завърши успешно висшето си образование и да развие собствен бизнес. Тя обаче признава, че не вижда бъдеще за детето си тук, а и те като младо семейство нямат избор в Ловеч нито за работа, нито за развлечения. „Като излезем с детето и няма къде да отидем”, призна Наталия.

Непрекъснато се срещаме с нашите избиратели, знаем какво мислят за положението в страната, но след гостуването в тези няколко млади семейства в навечерието на този светъл празник съм още по-тревожна, защото виждам стремежа на родителите за развитие, а те не виждат как това може да се случи в Ловеч. Както каза един татко днес: „Ловеч е добро място да си отгледаш децата докато са съвсем малки, но после те нямат бъдеще тук, възможност да се развиват”, а това е страшно за града. Все пак ми е приятно, че тези семейства, в които гостувахме, изповядват ценностите на този празник – любов, семейно разбирателство, грижа за децата и уважение към възрастните, коментира Корнелия Маринова след срещите.

3 коментара

  1. И ние сме благодарни за изключителните грижи, които полагат нашите депутати не само за децата на България, но и за всички нас, хората на умствения труд. От нашия скромен, но сплотен колектив, както и от цялата ни гилдия, сме упълномощени да ви поканим: елате при нас, тук ще срещнете сродни души и разбиране.

  2. Бахти и бозата…

  3. Корнелия Маринова – икона!!! От близане авторът е останал без език! За това озаглавяване на фотосите.
    Я вижте снимка kmikona2111135 в галерията! Дясната женица! Децата да не гледат Баба Яга!

Comments are closed.