gerb2106131Днес народните представители и лидери на областната и общински структури на ПП ГЕРБ Ловеч, Николай Нанков и Корнелия Маринова съобщиха, че  решение на общинското събрание на партията са изключени 11 нейни члена.

Това са бившият народен представител д-р Анатолий Йорданов, бившите общински съветници Георги Попов, Руси Манов, Румянка Митева и Павлинка Гешева. Изключени са и Атанас Енев, Станка Саева , Иван Съев, Софроний Гетов, Драго Василев и Росица Йорданова.

Мотивите за решението са, че всеки един от тях е пречил и е работил срещу партията по време на предизборната кампания. Решението е взето след изборите,на база  направен анализ на резултатите и работата на членовете на партията.

 В ГЕРБ влизат хора по убеждение, които споделят ценностите на партията. От другата страна, членове, които под прикритието на партийната книжка, всячески вредиха и саботираха предизборната кампания и допринесоха пряко или косвено за сриването на общественото доверие в партията, са предложение за изключване.

Корнелия Маринова обясни, че е направен подробен анализ, който е обсъден от общинското ръководство на партията. Проведена е и среща с ръководството на областната структура и са набелязани мерки, които вече се изпълняват.

По отношение на избраният нов председател на Общински съвет Ловеч, влязъл чрез листата на ГЕРБ,  Тихол Тихолов, областния лидер Николай Нанков заяви, че в случая имаме емоционален и кариерен възход, но морален упадък.

Областният лидер подчерта, че е много оздравително за партията, както на национално, така и на регионално ниво, да се види кой хора реално са в партията по убеждение и по съвест, а не да утоляват някакви лични амбиции и да водят междуличностни войни.

 

Николай Нанков каза, че предстои вземане на решение за изключване на членове на ГЕРБ и в други общини в региона. Основната цел на ръководството на партията е стабилизиране на общинските организации.

10 коментара

  1. Понеже любимото четиво на някои хора е устава на ГЕРБ,с цената на адско главоболие се справих с него – това е единствената партия,чиито устав не предвижда процедура по предсрочна смяна на лидера,изключвам разбира се партиите в Куба и Северна Корея

  2. Изобщо нямах никакво намерение да коментирам вътрешно партийни дела на една политическа партия, но след като тази сутрин една национална телевизия е изпратила свой репортер в Ловеч за прави репортаж за :

    “Чистка в ГЕРБ – Ловеч

    Областното ръководство на партия ГЕРБ в Ловеч изключи 11 свои членове, сред които и бивши депутати и общински съветници.

    Според изключените всичко се е извършило тайно, без знанието на голяма част от членовте на партията, с цел да се запази статуквото. Един от засегнатите – д-р Анатолий Йорданов обясни, че ръководството в лицето на Корнелия Маринова и Николай Нанков не са готови да посрещнат конструктивната критика от страна на създателите на ГЕРБ в Ловеч. Хората са възмутени от “сталинистките методи”, които се прилагат.”

    http://tv7.bg/dobro-utro/news/9774481.html

    си направих труда да прочета как се прекратява членството в ПП ГЕРБ според :

    “Устав на ПП ГЕРБ

    Чл.13. (1) Членството в ГЕРБ се прекратява:

    1.С писмено заявление за напускане – прекратяването е в сила от момента на подаването на заявлението до Изпълнителната комисия. Промяната се вписва незабавно в областния регистър.

    2.С изключване – по решение на Изпълнителната комисия.

    3.При отпадане – поради не плащане на членски внос в продължение на една година ; в други предвидени от закона случаи.

    4.При смърт

    (2) Решението за изключване подлежи на обжалване пред Контролната комисия, чието решение е окончателно”

    В устава НЯМА възможност за изключване от партията с решение на общинското събрание или областното ръководство на партията. Това става с решение на ИК, което пък решение подлежи на обжалване пред Контролната комисия, чието решение е окончателно.
    До дози момент няма влязло в сила решение на ИК за изключване, а и няма окончателно решение на КК на ПП ГЕРБ. На практика до днес няма изключени 11 партийни члена.

    И ако до сега за предложените за изключване членове на партията, може и да е нямало достатъчно доказателства за изключването им с решение на ИК, то с участието си в репортажа, четиримата герои публично пред цяла България на практика нарушиха чл.12 от устава си с което пък улесняват ИК да вземе подобаващо на публичното им поведение решение.

  3. Това са етикетите от страницата на ГЕРБ Ловеч. Всеки един от тях трябва да насочи хора към тази страница. Интересно защо има много странни от тях и нямат нищо общо с ГЕРБ Ловеч. Прочетете и се поразсмейте. ( Анатолий Йорданов, Априлци, Бабинден, Баховица, Бенко Вълев, Бойко Борисов, Васил Левски, ГЕРБ, ГЕРБ Ловеч, ГЕРБ Тетевен, ДАРЕНИЕ, Жени ГЕРБ, Зам.-министър, Иво Маринов, Избори 2011, Интервю, Ирина Митева, Корнелия Маринов, Корнелия Маринова, Летница, Ловеч, Младежи ГЕРБ, Ловеч, Николай Нанков, Общинско ръководство ГЕРБ, ПП ГЕРБ, Пресяка, Радювене, Среща, Тетевен, Троян, Цецка Цачева, Чавдарци, благотворителен концерт, деца, дискусия, залесяване, кандидата за кмет, кандидат кмет, кмет луковит, мартеници, областен управител, общински съвет, съветници, ГЕРБ, Ловеч футбол) Липсващи етикети – Ценка Лазарова, Ивелина Радевска, Старейшани, Христофор Ачков, Цветан Цветанов, Станишев, Димитър Горов (Защо пък не..) и много други. Успех на новата структура на ГЕРБ Ловеч с великия ВОЖД НИКОЛЙ НАНКОВ.

  4. Корнелия изкл. Павлинка! Смях!

  5. Павлине, твоята партия е много интригантска, и на теб един ден ще духнат под опашката…

  6. Ами много добре сте направили. Следващата чистка да не остане нито един привърженик ви пожелавам.

Comments are closed.