nn1608141Дарение от партийната субсидия за довършителни работи дари ГЕРБ на храмовия празник на църквата „Успение Богородично” в тетевенското село Черни Вит, съобщават от партията. То бе връчено лично от областния ръководител Николай Нанков, който присъства на събитието, организирано от църковното настоятелство. Сред гостите бе и председателят на общинския съвет в Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която е и общински ръководител на ГЕРБ.

Средствата ще бъдат използвани за довършителни дейности вътре в храма, както и за облагородяване на дворното пространство на светата обител, обясни Илияна Блъскова – член на общинското ръководство и двигател на инициативата.

„Бъдете здрави и благословени. С молитва и благодарност да се обръщаме към Божията Майка да пази и закриля това приказно място и неговите жители! Честит празник на всички”, поздрави миряните, събрали се на приготвения курбан, Николай Нанков.

nn1608142Църквата „Успение Богородично” в Черни Вит е изградена изцяло с дарения. Средствата са събирани от местните жители почти 10 години, а сред най-големите дарители и циментовият завод в Златна Панега. Първата копка е направена през 1995 г. при тогавашния кмет на Черни Вит – известния народен певец – Марин Иванов. След 9 години усилена работа и много дарителски кампании, през 2004 г. храмът „Успение Богородично” в Черни Вит е осветен от Ловчански митрополит Гавриил и отворен за посетители. По това време свещеник е бил вече покойният отец Тодор Крачунов.

От тогава до днес – вече 10 години, на 15 август се прави курбан за здраве на Църквата и селото.

Сега храмът се обслужва от свещеник от град Тетевен – отец Борис Петров.

Църквата е сравнително нова и се нуждае от изографисване и довършителни дейности.

Членовете на църковното настоятелство Мария Иванова, Мария Недялкова, Николай Николов и кметицата на селото Цветослава Христова правят всичко необходимо това свято място да събира и обединява жителите на Черни Вит.

 

 

 

3 коментара

  1. Бръкнете в своите джобчета,тогава се правете на дарители!Не с нашите пари!

  2. най лесно се даряват чужди пари

  3. Даряването на “партийна субсидия” означава две неща:

    1. Тази партия не работи и остават много “излишни” пари.

    2. Тази партия работи без необходимост от “партийна субсидия”

    Кое е общото при двата варианта: На партиите изобщо не са необходими партийни субсидии, независимо дали работят или не работят.

    Тогава се пита – защо на практика партиите ограбват данъкоплатците и що за наглост е да се изживяват като “Спасители, дарители, меценати и пр.” с нашите пари? както се казва – “С чужда пита, помен правят”

    На всичко отгоре медиите се скъсват да тиражират тези идиотщини и уродливи дарения с чужди пари!!!

    Същото важи и за общинските съветници. Чуете ли /прочетете ли/ че някой общ.съветник си е дарил възнаграждението, това означава, че този е пълен измамник, не работи и не си изпълнява задълженията съобразно ЗМСМА. Ако все пак компенсира с лични средства възнаграждението, което е дарил – тогава защо не дарява личните си средства, а пищи как е дарил възнаграждението си за да го тиражират услужливите медии. И в двата случая си имаме работа с един измамник, двуличник…. абе, .. с един несъмнен политически боклук!

Comments are closed.