Професионалното образование е още един приоритет за провеждане на консолидирана регионална политика и предлагам да бъде една от темите за обсъждане между нас. Това заяви на работна среща между областните управители на петте области от Северозападен район за планиране областният управител на Ловеч Георги Терзийски.
Първата тема, която бе дискутирана от областните управители на Видин, Монтана, Плевен, Ловеч и Враца – Албена Георгиева, Росен Белчев, Малина Николова, Мирослав Петров и Георги Терзийски, бе интегрираното развитие на Северозападен район за планиране.
„Транспортна инфраструктура, туристическа инфраструктура и туристически продукт, критична инфраструктура, инвестиции и заетост са въпросите, които стоят пред нас за съвместно решаване. Само общите ни усилия, аргументи и инициативност могат да насочат вниманието на правителството към интегрирано развитие на Северозападен район“. С тези думи Малина Николова, която бе домакин, откри срещата.

Разработването на проект за ремонт на второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на Северозапада, който да бъде предложен на премиера и министъра на регионалното развитие и благоустройството като част от Целенасочената инвестиционна програма, чието одобрение и финансиране трябва да стартира през 2018 година договориха петимата областни управители.

Те се ангажираха да анализират състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на своята област и в края на юли, когато е следващата от поредицата от срещи между тях, да приоритизират според класа, натовареността и спешността от ремонтни дейности второкласните и третокласни пътища за реализацията на проекта.