incident1107131Павлин Иванов

Вчера към 19.00 часа, лек автомобил „Ауди“ с габровска регистрация претърпя инцидент в центъра на Ловеч. В улицата без изход – „Васил Йонков“, две млади габровлийки намериха изход.

Автомобилът им, буквално с трясък „прескочи“ трите стъпала в края на улицата. Оказа се, че пътуващите не познават града, не са обърнали внимание на знака в началото на улицата и логично,  „Ауди“-то спря точно над стъпалата.

За щастие, всичко се размина само с уплаха, без наранявания за шофьорката и нейната спътничка и без щети на колата.

Изниква обаче въпроса, защо не е сложена някаква, макар и декоративна преграда, за да се знае за препятствието и да бъде в помощ на гостите на град Ловеч?

 

9 коментара

  1. Като не можете черни, карайте червени. Аз съм си верен на моето БМВ и не слизам от него.

  2. дебеличкия, ти кога стана пешеходец, кога тръгна по пешеходните пътеки, та и камъни взе да носиш по джобовете си и да ги мяташ по жълти коли.
    Остави жълтите коли на мира, защото всички не можем да караме черни мерцедеси като теб.

  3. Др. Георгиев, debelaka никога не е прав, щот не го държат краката, тежи му. А ти щом видиш жълта кола, веднага бъди нащрек. Сложи си камък в джоба, и щом те натисне на пътеката, мятай по задното стъкло.

  4. Author

    Г-н Георгиев, или както ви е истинското име, радвам се, че най-после ви разрешиха да коментирате. Ако бойкота на вашите другари към сайта е свършил, имаме новина, както казва вашият Бареков.
    По темата – съгласен съм, че когато се кара автомобил не трябва да се спи. Но категорично не съм съгласен, че не трябва да се прави нищо по отношение на превенцията и безопасността.
    Ако си представим, че случката с автомобила беше станала час и половина по рано, когато хората се прибират от работа или учениците от Езиковата минават през този участък, щяхме вероятно да имаме доста неприятна новина.
    Точно за това и апелирам, да бъдат поставени колчета или някаква декоративна ограда, за да може дори заспалите шофьори/ки да виждат, че там не може да се минава с автомобил.
    Никога не е късно да се вземат мерки свързани с безопасността. Ако имате обратно мнение, моля, споделете го.
    Павлин Иванов

  5. debelaka,
    прав си, много шофиори не се съобразяват с пешеходците, а полицията нищо не прави по въпроса да санкционира нарушителите. Дай повече информация за пежото – цвят, модел, поне ние да се пазим от него, ако няма кой друг да ни пази от такива идиоти.

  6. Бакшишите и литексарите и сега не виждат пешеходните пътеки и пресичащите пешеходци. Има един каунь, някакъв треньор по футбол се бара, кара Пежо с номер 3437, та този перко като види, че някой пресича по пешеходна пътека и дава газ, за да се пъхне пред него.

  7. Да бе да ограда. И как ще научиш тогава населението, че ЗДП трябва да се спазва? То сигурно и аз трябва да си слагам ограда на велосипеда понеже като карам маса навалица минава на една боя разстояние до мен. Даже се срещат нахалници с камиони дето ми свирят за да спра когато насреща идва кола.

  8. Ми къде спат като карат?! Те утре и пешеходна пътека няма да видят, че не познавали града и ще отнесат някой невинно пресичащ човечец

  9. И не за пръв път се случва това..преди две години един колега ,който не познаваше ловешките потайности също кацна посред стъпалата !

Comments are closed.