vremenazad2510141Тази нощ България минава към зимното часово време. В 4:00 ч. сутринта ще трябва да върнем часовниците си час назад.

Хубавата новина е, че ще спим един час повече. Така, с повече почивка, ще започнем пренастройката на биологичният си часовник.

Преминаването към лятно и зимно часово време в България се въвежда с решение на правителството от 1 април 1979 г. В Русия преди 2 години отмениха тази промяна на часовото време. Психолозите твърдят, че 80% от хората страдат от тази промяна. Биологичните ни часовници обаче се адаптират най-много за около 20 дни.

 

1 коментар

  1. Опит за “ремейк”

    Тази нощ България минава към посткомунистическото време. В 4:00 ч. сутринта ще трябва да върнем часовниците си 25 години назад.

    Хубавата новина е, че ще спим и ще сънуваме Демокрация още 25 години. Така, с повече почивка, ще започнем пренастройката на биологичният си часовник.

    Преминаването към посткомунистическо и псевдодемократично годишно време в България се въвежда с решение на ЦК на БКП от 10 ноември 1989 г. В Русия и бившите източноевропейски държави преди 22 години отмениха тази промяна на годишното време. Психолозите твърдят, че в България 80% от хората страдат от тази промяна. Биологичните ни часовници обаче се адаптират най-много за около 45 години.

Comments are closed.