cherniosam906142д-р Дарина Петрова

снимки: д-р Дарина Петрова, Тамара Иванчева и Данаил Балевски

Ловешкото туристическо дружество „Стратеш“ с грамота за участие

 На 5 и 6 юни за 4-и пореден път в с.Черни Осъм, Троянска община, си дадоха среща планинари – фотографи, туристи, преподаватели и спасители, хора „живеещи с пулса на планината”, както лаконично и въздействащо се изрази вдъхновителят и неуморният организатор на фестивала Марин Сираков.

Програмата беше подобаващо атрактивна. Откриване с планинарски песни на сцена с диви цветя. Демонстрация на спасителна акция на отряда планински спасители от Троян. В първата вечер – документалният филм „Свръзка” за професията на планинските водачи, филмовата изповед на Атанас Атанасов за една негова сбъдната мечта: „На Вихрен по Джамджиевия ръб” – филм на ТД “Трапезица”, филмова работилница Чичо Манчо – В. Търново, разкази и адреналинови фотоматериали за изкачване на високи стени в Алпите и на връх Аконкагуа в Андите от ас. Тихомир Димитров – НСА, СУ, презентацията на ТД”Стратеш”, Ловеч за похода ни “По върховете на Олимп”. Раздадени бяха грамоти и награди, оригинални пластични знаци от троянска керамика с логото на Фестивала. ТД”Стратеш”, Ловеч за втора поредна година бе сред наградените.

Вечерта продължи с коктейл и среща на приятели.

Фестивалът се организира от Народно читалище „Знание – 1906” и Национално училище за планински водачи с финасовата подкрепа община Троян и кметството в с.Черни Осъм.

Гости бяха: ас. Тихомир Димитров – НСА, СУ, Момчил Дамянов – планински водач и инструктор в асоциация “Планини и Хора”, “Одисея-ин” и “Зиг- Заг холидейз”, Ангел Ангелов – заместник кмет на община Троян.

На следващия ден фестивалната програма продължи с поход по панорамния път до вр. Садина и презентация на художника, професионален алпинист-педагог Иван Мутафов с кадри от експедиция в Хималаите.

 

 

1 коментар

Comments are closed.