pavlinivanov409141Павлин Иванов

Започна се! По обикновеният, но характерен начин. Започнахме да търсим ИДЕАЛНИЯ депутат, като по характерният си начин за българи, трябва да оплюем всички останали. Дали обаче четящите ще могат да отсеят кого харесвате, показвайки единствено кого ненавиждате?

Започваме типично по български с НЕ харесването на всички. Разбира се, всеки има право да не харесва някого. В доста случаи, когато НЕ харесването е подкрепено с аргументи и факти, коментарите са полезни, защото правят известни на обществото различни факти свързани с някои тъмни черти от минало на някого от кандидатите.

Това, което дълго време не разбирах е ЗАЩО подхождаме по този начин?

Според мен, обяснението е простичко – знаем, че ИДЕАЛЕН човек НЯМА, камо ли пък кандидат за депутат, кмет, съветник. Да си представим, че религиозен пророк или Бог се кандидатира в 11 МИР Ловеч. Хората споделящи неговата религия ще го харесат и подкрепят, но всички други, атеисти и от всички други съществуващи религии ще го смачкат с НЕ харесване и оплювки. Няма нищо, че този пророк или месия или Бог е възможно най-чистият и съвършен, поне според религиозните извори.

От тук следва и простият извод, че няма как да има човек, който да се харесва на всички и да бъде подкрепян от всички. Някак си, нормално е да сме различни и слава богу, че е така!

Защо обаче не искаме да кажем открито и с името си: Аз подкрепям този или онзи!

Страхуваме да изтъкнем добрите страни, интелекта, подготвеността, морала, принципите, експертността, човешките качества на този, който харесваме.

Защото всичко това, с което „смазваме“ опонента, ще бъде използваме срещу човека, когато харесваме и подкрепяме. Познавайки себе си и начина си на мислене, хората смятаме, че всички са точно като нас.

Точно това е причината много от хората коментиращи тук, а и по всички медии, да правят това анонимно, скрити. Ако само споменат едно положително качество на човека, когото харесват и двамата ще бъдат смазани на секундата!

 

Уважаеми читатели,

Като възрастни и мислещи хора, би трябвало да сме наясно, че идеален кандидат за каквото и да било, просто НЯМА да се появи, поне според мен – ЗА ЩАСТИЕ! Но какво от това, след като толкова много хора, с различни биографии, съдби, умения, постижения, човешки качества се включват в предизборната надпревара?

Можем да изберем нови лица, можем да гласуваме за стари муцуни, можем да не гласуваме, изборът е индивидуален.

Но бъдете сигурни, в Парламента ще влязат хора, които са точната, напълно представителна извадка на нашето общество – ще има умни и глупави, ще има красиви и не чак толкова, ще има добри и лоши, ще има морални и неморални, ще има честни и лъжци, ще има творци, но ще има и крадци.

В Парламента ще влязат хора, които са точно ваше копие – ако сте тъпак, ще гласувате за такъв, ако сте умен, ще гласувате за такъв. Просто е!

 

Погледнете нашият Общински съвет. Не е ли точната представителна извадка на населяващите нашият град?

Тъй като познавам и съм се постарал да изуча всеки един от тях, гарантирам ви, че тези хора са в пълен смисъл представителите на ловчалии, за добро или за лошо.

 

Не бих си позволил да ви насочвам как да мислите и разсъждавате, всеки има глава на раменете и съм убеден, че я използва по предназначение. Ще си позволя обаче да ви призова, да ви помоля, да помислите какво точно искате, за да може да го получите от вашият избраник.

В крайна сметка, на избори просто даваме доверието си на някого. Дайте го точно на този, на когото истински вярвате, защото той ще бъде вашият човек в Парламента и той ще защитава вашите и на вашето семейство интереси.

6 коментара

  1. Не е политик,защото нищо не е откраднал.Не се изживява и като интелигент,защото “интелигент” е лоша дума в устата на троловете от Ловеч.
    Провинциален адвокат е,защото живее и работи в Ловеч.А срамно ли е това ?

  2. Моника, какъв е Тихол Тихолов : политик или интелигент?

    1. Нито едното, нито другото. Провинциален адвокат, некомпетентен председател на ОбС и низък ренегат.

  3. “ Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка – а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест – който е ухапан веднаж от нея – умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт – срам и позор, но е така. Политиката има свои закони. Тя не търпи интелигентните на трона си. Тя иска полуинтелигентни. Полудипломати, полуполитици. Българският интелигент е готов да се примири с всяка власт, стига той да е добре. На него да е добре. Той да остане жив. Него не го болеше за нацията, за народа. Него не го интересува как ще се развиват нещата занапред – важното бе той да оцелее. Той да е добре. Угодничеството, нагаждачеството са като че ли най-ярките национални черти на българската интелигенция.” Атанас Буров

  4. “Неотдавна, докато се занимавах с цветята в градината ми, на раздумка се спряха моите съседи, които се разхождаха с тяхната дъщеря. Попитах момиченцето какво иска да стане и то отговори “Президент”. “А какво искаш да направиш като президент?” – попитах аз. “Искам да осигуря храна и подслон за бедните и бездомни хора” – отговори детето, а родителите – убедени социалисти – заявиха колко много се гордеят с нейните намерения. “Защо да чакаш, докато пораснеш? Можеш да окосиш тревата в градината ми и да оплевиш, за което ще ти платя 50 лева. Тях можеш да дадеш на бездомника, който спи на паркинга на близкия супермаркет, за да си купи веднага храна и да спести за дом.” – предложих аз. Детето ме погледна озадачено и попита: ” А защо не дойде бездомникът сам да окоси и оплеви и да получи тези 50 долара?” “Добре дошла в Реформаторския блок” – отвърнах аз.
    Родителите-социаристи обаче издърпаха ядосано детето и оттогава не ми говорят. Някои толкова прости неща, очевидни и за малките деца, социалистите така и не успяват да разберат!”

Comments are closed.