police2301131От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 20.06.2013г. служители на РУП-Троян са провели полицейска операция с цел недопускане на разпространение и търговия с акцизни стоки без бандерол.  В хода на операцията е извършена проверка на л.а.”БМВ-316 ” управляван от Р.Н.-19 годишен от с.Буковлък. В автомобила  са намерени и иззети по надлежния ред  8 кг. насипен тютюн без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство срещу 17-годишен младеж от с.Буковлък, който е пътувал в автомобила и се е обявил за собственик на тютюна.        

Извършени са и претърсвания и изземвания в жилища на територията на ж.к.”Лъгът” в гр.Троян.  Иззети са общо 478 бр. кутии цигари от марките “turquoise” и “palladium” без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

Операция по линия «акцизни стоки без бандерол» е проведена и от служители на РУП-Тетевен. От частен дом на ул. «Димитър Благоев» в гр.Тетевен намерени и иззети общо 850 кутии цигари от марките “palladium” и “turquoise”  без български акцизен бандерол. Образувано е незабавно производство и за срок от 24 часа в РУП-Тетевен е задържан 57-годишният обитател на имота.