На 18.05, в препълнения Клуб на пенсионера – гр. Тетевен , НЧ „Съгласие 1869г.“ представи новата стихосбирка на Мария Милева – „На другия бряг“. Г-жа Милева е почетен гражданин на Тетевен, носител на II и I клас квалификация на званието „старши“ учител, както и на много държавни отличия. Това е поредната блестяща книга на поетесата, след: „Омайниче“, „Храм от обич“, „Звънче“, „Открадната душа“ и „Почакай, залез“.

Специални гости на мероприятието бяха д-р Мадлена Бояджиева – кмет на община Тетевен и Мария Стойчева – председател на Общинския съвет. Те подариха букет с цветя и връчиха поздравителен адрес на г-жа Милева, като я поздравиха за поредната й изява и прекрасната нова стихосбирка. След това събитието продължи с музикален поздрав от вокална група „Незабрава“, а възможност да сподели своя професионален прочит на стихосбирката имаше г-жа Тотка Георгиева – дългогодишен учител. Тя даде висока оценка и изказа много топли думи за произведението.

Самата поетеса представи някои от новите си стихотворения, с много чувство и емоция, а на финала прочете и творба посветена на д-р Мадлена Бояджиева, която е и нейна ученичка. Г-жа Милева благодари на г-жа Стойчева – в качеството й на председател на Общинска фондация „Тома Васильов“ – за финансовата подкрепа, както и на г-жа Бояджиева за съдействието при издаването на новата стихосбирка.