Я събота бе открит традиционния Коледен базар в Тетевен. Символичният старт бе даден от кмета на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, в присъствието на: зам.-кметът Борис Врабевски, председателят на Общинския съвет Мария Стойчева, общински съветници и граждани. На щандовете разположени на пл. „Сава Младенов“, можеха да се видят разнообразие от празнични декорации и играчки, различни вкусотии и деликатеси, много музика и добро настроение.

Участие в събитието взеха от: НУ „Хаджи Генчо“, СУ „Г. Бенковски“, ПГГСД „Сава Младенов“, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – Тетевен, Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ – Тетевен , ЦНСТ – Гложене, ДГ „Васил Левски“, ДГ „Незабравка“ и др.

Базарът ще работи до 24 декември 2016г., а ето и какво предстои още в празничната програма на Община Тетевен:

-Коледен благотворителен концерт – на 20 декември в салона на Община Тетевен от 16:00ч. Със събраните средства ще да бъдат закупени подаръци /под формата на хранителни продукти/, с които да се окаже помощ и подкрепа на крайно нуждаещите се възрастни и самотни хора от Общината.

-На 31 дек. от 22:00ч. всички, които имат желание да посрещнат Новата 2017-та година на площад „Сава Младенов“, ще се насладят на професионално концертно озвучаване, арт-осветление и ефекти, както и на концерта на дует “Червено и черно”. Празничната програма ще завърши със заря, за да изпратим старата и да посрещнем новата 2017-та година.