На 25 януари около 15.10 часа в с. Български извор  полицаи от РУ Тетевен са спрели за проверка л.а. Ауди 80, управляван от 43-годишен жител на селото. Установено е, че регистрационните табели поставени на автомобила са издадени за друго превозно средство, а непосредствено след проверката водачът е изхвърлил в двор до стопанска постройка пластмасово бурканче от дъвки и  портфейл.

При извършеното претърсване и изземане е установено, че в опаковката от дъвки има 14 полиетиленови топчета със съдържаща се в тях суха зелена тревиста маса-канабис , с бруто тегло 10 г., а в портфейла са намерени личните документи на името на водачът на превозното средство и 6 бр. опаковани по специфичен начин хартиени пликчета със съдържащо се в тях бяло прахообразно вещество – амфетамин, с бруто тегло 0.96г. Тестването на водачът с техническо средство е отчело, че той управлява превозно средство след употреба на наркотични вещества – бензодиазепини.

По случая е образувано досъдебно производсво и работата продължава. 43-годишният жител на с. Български извор е задържан за срок от 24 часа.

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 33-годишен мъж от града, който на 25 януари около 11.00 ч. непосредствено преди да му бъде извършена полицейска проверка е изхвърлил станиолена опаковка със съдържащо се в нея кафяво прахообразно вещество, с бруто тегло 0.14 грама, което при полеви тест е реагирало на хероин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава. 

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 39-годишен мъж от града, който е установен да управлява лек автомобил по ул. «П.Р.Славейков» в гр.Троян след употреба на наркотични вещества.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 26-годишен жител на гр.Левски, който на 25 януари около 11.00ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Осъмска» в гр.Ловеч след употреба на канабис