В РУ Ловеч са образувани три бързи производства и за срок от 24 часа е задържан Д.Д.-22 годишен от гр.Ловеч, който на 01 юни е установен да управлява мотоциклет без регистрационни табели и след като е употребил наркотични вещества. Мъжът е неправоспособен и е шофирал в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

35-годишен мъж от гр.Луковит е задържан в РУ Луковит след като е установен от горски стражари да извозва с конска каруца незаконно добита дървесина  от землището на с.Петревене.  Мъжът е бил придружаван от 14 годишно момче. По случая е образувано досъдебно производство, а каруцата и дървесината са иззети по съответния ред.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител след като на 01 юни в сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч за регистрация е бил представен л.а. «Мицубиши Паджеро» със заличени и подправени идентификационни номера.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 58-годишен мъж от гр.Панагюрище, който на 01 юни около 16.00 ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Златна Панега след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,83 промила.