Полицията в Тетевен разкри за броени часове кражбата на крупна сума пари от метална каса в частен дом в града. В хода на проведените оперативно следствени действия тетевенските криминалисти са установили, че сумата от 25 300 лв. е отнета от касата на собственика от негов близък родственик, чрез използване на подбран или подправен ключ . Кражбата е извършена в периода от 02 до 17 октомври.

Млада жена пострада при пътен инцидент в с.Васильово.

На 18 октомври  около 12.30 ч. лек автомобил  “Шевролет Спарк” управляван от 25-годишен мъж от гр.Тетевен се е движил в посока центъра на селото, като в същото време на улицата,  т.а. «Газ 66»  разположен от ляво на пътното платно чрез метално  въже и монтираната му лебедка е изтеглял ствола на отрязано дърво. «Шевролет»-ът се е ударил с предната си лява част в металното въже, след което се е преобърнал върху дясната си част. Пострадала е 21-годишна жена от гр.Тетевен, която е пътувала на предната седалка в лекия автомобил без поставен обезопасителен колан.  В резултат на удара тя е наранила лицето си в таблото пред нея и в предното панорамно стъкло на автомобила. Жената е транспортирана в плевенска болница с лицеви фрактури, без опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство.

В РУ Троян  е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 38-годишен мъж, който на 18 октомври около 23.30ч е установен да управлява л.а. «Шкода» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,65 промила.

В РУ Ловеч за срок от 24 часа са задържани две момчета, на 16 и 17 години от с.Малиново, които са заподозрени, че в нощта на 20 срещу 21 май 2017 год. са проникнали в търговски обект в селото и са отнели телевизор, усилвател, мобилен телефон, 2 златни пръстена с неустановен грамаж, сумата от 900 лв. и бутилка алкохол. Част от вещите предмет на престъпление са издирени и иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава.