В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 52 годишен мъж от гр.Луковит, след като на 28 март около 08.15ч. в гр.Луковит управлявания от него л.а. «Опел» е бил спрян за полицейска проверка и е установено, че водачът управлява след употреба на наркотични вещества. При извършен личен обиск на луковитчанина в него са открити две метални кутии с поставени в тях общо 7 броя полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на “кокаин”. Наркотичното вещество е с бруто тегло 7,12 гр.

При последвало претърсване в търговски обект в гр. Луковит стопанисван от лицето са намерени и иззети пушка и пистолет без фабрични номера и 46 броя патрони 22 калибър. Всички действия на полицейските служители са извършени под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 март 70-годишен жител на с.Сливек е представил в РУ Ловеч намерен от него портфейл на улица в селото. При проверка на портфейла от полицейски служител, в една от преградите е открито сгънато по специфичен начин бяло хартиено листче, съдържащо бяло прахообразно вещество наподобяващо метаамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.