Домакини на събитието бяха началникът на РУ-Ловеч гл.инспектор Златин Михайлов и инспектор Детска педагогическа стая в РУ Ловеч г-жа Румяна Еврева. Инициативата е част от програмата “Работа на полицията в училище”.
Малките възпитаници от четирите първи класа на ОУ “Васил Левски” придружени от техните класни ръководители Росица Маринова, Бисерка Влаева, Димитрина Братоева и Вергиния Анастасова имаха възможност да се запознаят с професията полицай и с дейността на българската полиция по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

Децата с интерес изслушаха беседата за специфичните задължения на полицейското куче Арес, а неговия възпитател Борислав Банчев демонстрира уменията на помощника си. На достъпен език той разказа за ежедневените навици на верния помощни и сподели интересни детайли от обучителната програма на кучетата на служба в полицията.
Изключително вълнуващата среща с децата продължи с посещение в дежурната част на полицейското управление, където малките гости научиха как да потърсят помощ от полицията и как да ползват тел. 112.
Полицейски инспектор Светослав Стоименов показа и разказа на първокласниците за използваните от служителите на реда спецоборудване, помощни средства, оръжие и техника.
Любознателните малчугани и полицейските служители се разделиха с обещания за нови и интересни срещи.