gorski1107131Зам.-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова проведе на 8 юли работна среща с директорите на горските стопанства в региона. Темата – „Да изчистим Стара планина”. Тя ги информира за инициативата, като потърси съдействието им за провеждането на различните мероприятия по общини. Всяко горско стопанство ще се включи с транспорт и работно ръка в почистването.

След срещата стана ясно, че в областта ще бъдат обходени различни маршрути, които най-често са посещавани от туристи и любители на планината.

В съвместна акция с община Угърчин на 19 юли ще бъде направена щателна оборка в землището на с. Кирчево, местността „Синята долчина”, на границата със землището на Рибарица, където има образувано сметище за строителни отпадъци. Пикап с висока проходимост, предоставен от горското стопанство, ще извози отпадъците.

В Рибарица горските служители ще чистят входа на парка в местността „Заводна”.

От общината пък ще се включат в кампанията обход и събиране на неправомерно изхвърлените отпадъци в местността “Костина” в село Рибарица и третокласния път Рибарица – Шипково. Акцията е на 19 юли, петък.

Прохода Богоя от с. Шипково до границата с Рибарица пък ще бъде обект на Горското стопанство в Троян. Освен това горските ще бъдат и на почистването по маршрут м.”Смесито”, хижа “Яворова лъка”, ” Малка Краевица”, “Папратлива поляна”, хижа “Амбарица” и обратно, в което ще се включат общинска администрация, туристическо дружество “Амбарица 1912 – Троян”, комитет “Васил Левски”, училища от общината.

ГС Борима ще се включи в почистването на пещера „Топля” и районът около нея, като ще възстановят и разрушен преди много години навес.

Пръскалска река и пътят за хижите Тъжа и Плевен ще бъдат почистени от Горското стопанство в Априлци в съвместна инициатива с общината.

На работна среща, проведена дни по-рано, стана ясно, че в кампанията ще се включат активно и служители на ОУ на ПБЗН.