obshtinatroyan13041211. Публично отваряне на оферти за строителен надзор по проекта за втори етап за водния цикъл на град Троян.

            С оглед засиления интерес на троянската общественост към реализацията на този проект, който е на стойност 29 млн.лв., кметът Донка Михайлова е отправила покана към  медиите, участниците в процедурата или техни упълномощени представители, юридически лица с нестопанска цел,  да присъстват при отварянето на офертите, което е публично.

            Първото заседание на комисията за провеждане на процедурата ще се състои на 14.05.2013г.  , вторник, от 10.00ч. в заседателната зала на  Община Троян.

2. Покана за обществен форум 2013г.

            Вече 10 години в Община Троян се провежда инициативата за съфинансиране от общенскея бюджет на проекти на граждани, граждански организации, неформални групи и други структури, насочени към подпомагане развитието на местната общност.

            През настоящата 2013г., в бюджета на общината  за тази цел са определени 35 000 лв.

            В тази връзка, кметът  Донка Михайлова  кани на 15 май, сряда, от 17.30ч. в салона на Община Троян, кани жителите на общината на среща, на която ще бъдат представени постигнатите резултати от изпълнените през 2012г. проекти и новите критерии за участие в инициативата “Обществен форум 2013г.”

3. Община Троян с приз на Фондация за прозрачни регламенти

            На 16 май, четвъртък, 12.00ч. в Метрополитън хотел София,  ще се проведе  тържествена церемония по връчване на годишния приз на “Фондация за прозрачни регламенти” за 2012 година в четири категории.

             В категорията “Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”, в доста оспорвана надпревара,  призът ще получи  Община Троян. Той ще бъде връчен на кмета на  общината Донка Михайлова.

 4. Заседание на Консултативния съвет за младежки политики към кмета на Община Троян

            16 май, четвъртък, от 17.30ч. в салона на общината. Ще бъде избрано ръководството на  Съвета.

 5. Нощ в Музея – информация ТУК