На Димитровден, учениците от Начално училище ,,Хаджи Генчо“ град Тетевен, се включиха в инициативата ,,Детско полицейско управление“. Децата от Групата за целодневна организация на учебния ден облякоха светлоотразителните жилетки и с голям интерес се впуснаха в приключението.

На откриването присъстваха Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, Ирена Филипова – Директор на НУ ,,Хаджи Генчо“, главен инспектор Наталия Василева – Началник Районно управление Тетевен, полицейски инспектор Николай Апостолов, учители. Представителите от РУ Тетевен благодариха за съдействието от страна на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева.

Главен инспектор Василева и директорът на училището подписаха декларация за партньорство, а г-н Врабевски пожела успех в новото начинание.

Програмата “Детско полицейско управление” е организирана от Министерство на вътрешните работи в партньорство с Министерство на образованието и науката. Предназначена е за обучение на деца от началните и средните училища. Тя има за идея, децата да се забавляват и същевременно да придобият знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си. Да получат информация за своите права и отговорности. Да си създадат навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации с помощта на органите на реда. Това е една ранна превенция на подрастващите.