basketezikova1102157Павлин Иванов

Вчера спортната зала на Езикова гимназия беше изпълнена до краен предел от екзалтираната и невероятна публика на двете най-големи ловешки гимназии. Баскетболното зрелище, част от Общинският етап – баскетбол на Ученически спортни игри за учебната 2014/2015 г., излъчи победителят, който продължава в областния етап на състезанието.

Баскетболистите на Езиковата и Математическата впечатлиха с техничната си игра, невероятният спортен хъс и се вкопчиха в здрава битка точка за точка. Обрати, качествени персонални изпълнения, изцеждане на всички сили в драматичния мач, са само част от достойнствата на спектакъла, който учените поднесоха на своите многобройни и екзалтирани фенове.

Срещата се проведе при отлична организация, професионално съдийство и излъчи достоен победител.

basketezikova11021510Видяното вчера в спортната зала на Езиковата ме впечатли! Не мисля, че ми се е случвало да наблюдавам толкова много млади хора, които „горят“ в спорта. И публиката и спортистите се раздадоха до край.

Впечатляващ момент от баскетболният мач беше изпълнението на химна на България, който и двете агитки изпяха от сърце и накараха присъстващи да настръхнат. Въпреки пристрастията, момчетата и момичетата подкрепящи отборите си, намериха общ език – „Българи – юнаци“ се чу и от двете страни.

Едно чудесно спортно съоръжение, едно добре организирано спортно състезание и стотици ученици представиха вчера другото лице на Ловеч – това, което искаме да виждаме много по-често.

basketezikova11021511Младите хора имат нужда от условия за да бъдат много по-различни от всеобщата представа за тяхната летаргия. Вчерашният ден показа, че когато всичко е на ниво, зрелището и удоволствието, въплатени в спорта, могат да накарат всеки млад човек да бъде различен!

 

 

 

 

 

 

1 коментар

  1. Браво, МГ-то, мачкай!!! Само победи до финала на републиканското. Че и в него.

    Мъжките отбори могат само да мечтаят за такава публика и като количество, и като качество.

Comments are closed.