veterinaren1112151Мая Величкова     

В Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността се включи и ПГ по ветеринарна медицина Ловеч. Реализирани бяха различни по вид дейности, които обхванаха всички учащи.

Седмицата на четенето стартира с Анкета на тема: “Ще измести ли мишката книжката?” , в която бяха дадени аргументирани отговори. От 52-ма доброволно участвали 33-ма са на мнение, че интернет дава неограничен достъп до информация, но книгата си остава любимото четиво на учениците.

На 8- ми декември бе проведено състезание за насърчаване на грамотността: “Аз умея да пиша правилно”, организирано от г-жа Светла Райнова.

За финален ден на дейностите бе определен 10 декември/четвъртък/ когато бяха проведени и последните две инициативи, а именно – състезание за “Най – добър четец” и инициативата “Подари книга на приятел”. На 10 декември бяха отличени и победителите в състезанията. Първото място в състезанието “Аз умея да пиша правилно” бе за Десислава Начева Ха клас, а нейни подгласници са Симеон Нинов от VIIIа и Михаела Борисова Ха клас. В състезанието “Най – добър четец” първото място заслужено бе взето от Наарин Александрова Караенчева IХб клас, а с поощрителна награда бе отличен Минко Бойков от VIIIа клас.