nikiforov2011162В ценностната система на българина християнското семейство е заемало и заема главно място. Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците. Тя е домът. Пак от нея започва и пътят към църквата и вярата. В нея се посява семето на вярата в доброто, любовта, единението и градежа на бъдещето.Затова и празникът Въведение Богородично е на особена почит сред православния български народ.

В навечерието на 21 ноември-Въведение Богородично и Ден на Християнското семейство, учениците от ОУ“Христо Никифоров“, изучаващи СИП-Религия  събраха в  храм „Въведение Богородично“ приятели и близки. Те бяха подготвили тържество и викторина с въпроси по случай празника.

Гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Ловчанският Митрополит Гавриил, г-жа Светла Христова –Старши експерт по начално образование в РИО на МОН – гр. Ловеч, г-жа   Дренска – нач.отдел, г-жа  Милка Аладжова – Директор на училището, учители.

nikiforov2011161Учениците с  голямо желание и старание, подкрепяни от родителите, участваха в конкурса “Моето щастливо семейство”. Показаха  знания,  написаха стихове, нарисуваха прекрасни рисунки, изработиха рамки за фотоконкурса.

Подредиха изложба в училище, а наградените произведения бяха подредени в храма, където се раздадоха и наградите .