mg1605134В навечерието на своя празник Природо-математическа гимназия – гр. Ловеч откри нов компютърен кабинет с 26 работни места по Национална програма “Информационни и комуникационни технологии в училище”. Кабинетът е оборудван с устройствата Sunde „Диана”, които позволяват едновременна работа в режим видео на всички работни места.

Базирани са на vPoint  софтуер за виртуализация, където всеки потребител на платформата, чрез специален VDI протокол (реализиран програмно в тънкия клиент), използва своя виртуална машина. Тази система ще замени обикновените персонални компютри, които се използваха досега.

Природо-математическа гимназия – Ловеч е третото училище в страната, след Софийската и Пловдивската математическа гимназия, където е реализиран този авангарден проект.

Изцяло модернизираният компютърен кабинет включва терминални станции, сървър, зони за безжичен достъп,  богат учебен софтуер и ново модерно обзавеждане. Така ученици и учители ще имат възможността да съчетават  традиционни и интерактивни методи на преподаване и учене като съвременен модел за изграждане на образователния диалог. Новият кабинет е  част от стратегията за развитие на материално-техническата база в Природо-математическа гимназия – Ловеч и ще допринесе за утвърждаванто й като модерно училище.

6 коментара

  1. Ако някой трябва да съжалява, това не е ПМГ Ловеч, понеже терминалното решение “Диана” на Риск Електроник е наистина най-доброто нещо, което може да се закупи за тези пари. То единствено отговаря на изискванията за “висок клас” по смисъла на МОМН. На него освен живо видео с висока разделителна способност, работят всички популярни графични продукти, както и системи като AutoCAD, ArchiCAD и др. Нека пожелаем на учениците и учителите от това училише да ползват новите кабинети със здраве!

  2. не разбирам думата “за съжаление”, за кое да се съжалява , че има кабинет или че е нов! е БГ манталитет..

  3. Става дума за съвсем различни технологии.Не е лошо да попрочетете и тогава да сравнявате “Трабант” с “Мерцедес”

  4. За съжаление такъв кабинет първо е осъществен в друго Ловешко училище. Това е ОУ “Васил Левски” Ловеч. Така че ПМГ не са третото училище в страната с такъв кабинет.

Comments are closed.