handallosam203151Виктор Симеонов

В отложен мач от първенството и последен за годината, “Осъм” беше гост на “Добруджа” (Добрич). Двата отбора играха бърз и атрактивен хандбал, като мача се превърна в най-резултатния за годината с цели 76 гола. Нашите отстъпиха с 36-40 (на полувремето 16-18).

Първото полувреме беше равностойно, като “Добруджа” водеше с 1-2 гола разлика, а ловчалии догонваха в резултата,за да дойде края на полувремето с водачество от 2 гола за домакините.

Нашите хандбалисти започнаха много силно втората част и в 40-та минута поведоха в резултата. Няколко технически грешки и 2-3 спорни ситуации неотсъдени в полза на Осъм и домакините поведоха в резултата и в крайна сметка взеха победата с резултат 40-36.

За “Осъм” най-много попадения отбеляза бившият голмайстор на първенството Владимир Няголов 8, Александър Бояджиев вкара 7, Виктор Симеонов 6,а Нейко Комитски, Евлоги Вълчанов и Георги Нейков добавиха по 5.

На вратата добри изяви отново демонстрираха Юлиян Симеонов и Симеон Цветков,а най-хубавото е че младите таланти на Осъм Васил Микренски и Мартин Ангелов записаха игрови минути.

Поради ангажименти, в този мач участие не успяха да вземат железните защитници на нашите Величко Марушев и Генади Иванов.

Така “Осъм” Ловеч завършва есенния полусезон и дели 4-та позиция с отбора на “Спартак” Варна (като варненци са с по-добра голова разлика). “Осъм” остава в битката за плейофите в края на първенството.

УСПЕХ МОМЧЕТА!