lekar312121В изпълнение на Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2016г. на Министерство на здравеопазването през м. октомври и ноември 2016 г. на територията на Ловешка област ще се проведе  популационен скрининг  на  три вида онкологични заболявания – рак на млечната жлеза, рак на маточната шийка и рак на дебелото черво. Подлежащите на изследване лица от област Ловеч са 174 и са избрани на случаен принцип.  Прегледите и изследванията на лицата участващи в програма са безплатни.

Лицата от Ловешка област, включени в представителна извадка за областта подлежащи на прегледи и изследвания са  уведомени от РЗИ Ловеч с изпратени поименни покани, в които са посочени лекарите от МБАЛ гр. Ловеч, МБАЛ  гр. Троян, МБАЛ гр. Тетевен и МБАЛ гр. Луковит, които ще извършват, съответните прегледи с адрес и телефон за контакти.

Напомняме че всички, които са получили покани, по пощата, трябва да си запишат час при лекарят, посочен в поканата. При явяване за съответният преглед и изследване е необходимо единствено  представяне на поканата.

Напомняме, че срокът  за  прегледи и изследвания е до 30.11.2016 г.

Призоваваме, всички граждани получили покани да си запишат час и се явят на съответния преглед.

1 коментар

Comments are closed.