ekomisДейностите на Младежки информационно- консултантски център Ловеч са насочени към млади хора на възраст 15-29 години на територията на град Ловеч и област Ловеч с цел повишаване на мотивацията им за успешно професионално и социално включване в обществения живот в съответствие с техните проблеми и нужди.

Домакинстваща организация на МИКЦ е сдружение „Екомисия 21 век“ в партньорство с Областна администрация Ловеч.

Центърът предоставя безплатни консултации с психолог, експерт кариерно развитие и младежки работник, информационни и обучителни услуги. Тук младите хора ще имат възможността да получат индивидуални или групови консултации, безплатна информация за младежко участие в национални и международни обучения и проекти.

Нов акцент тази година се поставя съгласно Националната програма за младежта на Република България върху мобилните услуги за млади хора в малките населени места в областта. Те ще бъдат привлечени чрез дейностите на Областния младежки съвет в инициативи на местно ниво.

В рамките на проекта ще бъдат осъществени 12 обучения с акцент върху конфликти в семейството, ефективно общуване, планиране и осъществяване на младежки инициативи, самоуправление на младите в общността, предприемачество и стартиране на малък бизнес, здравно образование, развиване на доброволчески дейности и др.

МИКЦ – Ловеч е част от мрежата от МИКЦ центрове и се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016 – 2020) чрез Министерство на младежта и спорта.