ловечИво Райнов

Най-после се съмна, снощи. Закъсняло утро. Чакам го двадесет години. Отпразнувахме го във „Версай“, а масата на СДС беше най-шумната. Нашите мощни песни със сигурност са предизвикали почуда сред другите гости. Да свалиш БСП от власт е неповторимо изживяване.
В Ловеч се съмна след пет мандата арогантно управление на червени кметове. Съмна се след две десетилетия сътрудничество между управляващи и мутри. Криминални елементи, които отчаяно купуваха гласове до късния следобед в неделя.

Бихме ги заедно – червените и мутрите!
Съмна след две декади окопаване на местната олигархия. Непочтени бизнесмени притискат от години града с алчно ограбване на хората и под покровителството на услужливите кметове. Казанджиев умееше да благодари с почетно гражданство и награди за инвеститор на годината. В отчаянието си те лъгаха и тормозиха своите работници отново да гласуват за Казанджием. Бихме ги заедно – Казанджиев и приближените му обръчи от приятелски фирми и бизнесмени.
Съмна се след години на нахални претенции за власт от ДПС. Те получаваха всичко, което поискаха, въпреки че нищо не заслужаваха. Партията, чийто доскорошен лидер и най-влиятелен човек до момента е близък роднина най-емблематичничното име от мутринския период в развитието на Ловеч. Бихме ги заедно – БСП, ДПС и мафията!
Съмна се след двадесет години назначаване на партийно верни, семейно близки, но съмнително кадърни служители в администрацията. Хранителни инжинери се гавриха с образование и култура, а чаршафни приятелки оглавяваха дирекции. Бихме ги заедно – БСП, партийната олигархия, семейните хрантутници и посредствените любовници!
В Ловеч се съмна.

Ние от Реформаторския блок обещахме да помогнем за изхвърлянето на БСП от властта. Сторихме го!

Обещахме да извадим ДПС от управлението. Сторихме го!

Обещахме да спрем кранчетата на олигарси и мафиоти.

Направихме първата крачка и няма да се примирим, докато не го сторим!

Обещахме да дадем шанс на младите и способните. Няма да се откажем от думата си!

Обещахме промяна за всички. Няма да бъде лесно след двадесет години тъма. Но все пак се съмна.

Ловеч вече е на светло!

4 коментара

  1. инжЕнери… Много е дразнещо да виждам такива грешки.

    Иво, тепърва ще трябва да се изчегъртат от властта. Но дали замяната на едни партийни лемури с други партийни активисти, а не с експерти и специалисти, ще промени нещо?
    А и по това, което виждам в областна администрация, държана от ГЕРБ, не съм много сигурен дали в града остана достатъчно качество, което да заеме позиции.

    Успех!

Comments are closed.