miniroller1810153Състезанието Mini Roller се проведе на 18.10.2015 г. (неделя) на площада пред катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий” в центъра на Ловеч.

След като веднъж бе отложено заради лошото време сега Mini Roller се очакваше с още по-голямо нетърпение от децата. В спортната надпревара участваха деца на възраст от 4 до 12 години.

Всички, които имаха ролери, тротинетка, скейтборд или колело за балансиране (колело без педали), както и огромното желание да се включат в това съревнование, го направиха в този хубав слънчев неделен ден.

Състезанието се проведе на принципа на елиминациите и победител стана участникът отстранил своите съперници в съответната дисциплина.

Ето и победителите В съответните дисциплини:

miniroller1810153Дария Христова – «Тротинетка»

Даяна Стаменова – «Ролери»

Пламен Цанов – «Скейтборд»

Никола Парлапанов – «Колело за балансиране»

Родителите на децата наблюдаваха с удоволствие своите шампиони и ги подкрепяха по време на състезанието. А най-хубавото бе, че имаше и такива, които заедно с тях караха ролери и тротинетки.

Това събитие се провежда по проект „Активен и здравословен начин на живот”, изпълняван от сдружение „Екомисия 21 век” и финансиран по програма „Еразъм +”.

Организаторите от сдружение „Екомисия 21 век” заедно с Велоклуб „Пресечената скала” – Ловеч Ви благодарят, че станахте част от всичко това.