ekomisiq1604151На 7 април в сградата на Младежки център Ловеч към сдружение „Екомисия 21 век”се проведе регионална среща по проект „Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие”. По време на срещата беше представена концепция за създаване на критерии и знак за качество, който ще се присъжда на организации, работещи в областта на образованието за устойчиво развитие, с цел повишаване на качеството на работа в областта.

Популяризирането на знака за качество и системата за сертифициране ще се извърши чрез специална интернет платформа, която ще бъде разработена на национално ниво. Предвижда се тя да бъде достъпно динамично пространство за споделяне на опит, добри практики и информационни материали, както и за цялостно популяризиране на тематични образователни дейности. В нея ще могат да се включат организации, които покриват съответните критерии, а потребителите ще могат да намират новини за всички обучения, събития, материали и актуална информация свързани с устойчивото развитие.

ekomisiq1604152В срещата взеха участие представители на РИО Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” – Ловеч, училища от гр. Ловеч, неправителствени организации от Ловеч, В. Търново, Габрово, Троян, с. Къкрина и др., а домакини бяха сдружение „Екомисия 21 век” и фондация „Екоцентрик” София, която е водеща организация по проекта.