От пресцентъра на Община Ловеч разпространиха следното съобщение, което ви предоставяме в цялост като текст и снимки:

“Международният ден на хората с увреждания – 3 декември, беше отбелязан в Ловеч с тържествен обяд и програма в ресторант „Национал“ („Хемус“). Гост на тържеството бе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя поздрави присъстващите от Сдружението на инвалида „Взаимопомощ“ в Ловеч със секретар Валя Славчева, като им подари букет цветя и бутилка вино. Домакини и гости си пожелаха весели и щастливи да бъдат настъпващите Коледни и Новогодишни празници, да бъдат белязани със здраве, благополучие и нови успехи.

Още един повод за празнично настроение имаше на срещата – оказа се, че Валя Славчева е имала рожден ден на 1 декември. Кметът Корнелия Маринова й пожела лични успехи в благородната мисия за подкрепа добруването на хората с увреждания.

Настроението бе приповдигнато от извилите се народни хора, на които се хвана и кметът на Ловеч.

На 3 декември в цял свят се организират събития, които да напомнят, че е необходима ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания. Още през 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството и правата на хората с увреждания. Денят е напомняне за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.

Община Ловеч провежда последователна политика за улеснение на техния живот, за достъпна градска среда, така че да се чувстват пълноценни граждани.”

7 коментара

  1. Фотосесиите, софрата и хорАта зависимости ли са вече, или са част от нескопосан и глупав кметски пиар?! 🙂

  2. Това не е празник, за да се прави банкет. По-удачно е да тропаш ръченица на погребение, отколкото по този повод… че и се хвали пресцецъра.

  3. ПАК ШУРОБАДЖАНАШКА РАБОТА , НИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА ТЪРЖЕСТВО ,С 97% УВРЕЖДАНИЯ БИХ МОГЪЛ И АЗ ДА УЧАСТВАМ , БЕЗ ДА СЕ ПОДМАЗВАМ НА КМЕТИЦАТА , КОЯТО НИЩО НЕ ПРАВИ ЗА НАС !!!

  4. За първи път виждам такива хора от инвалиди!!!Заклевам се!!дори от Алцхаймер да са болни-как помнят стъките на хората!?

    1. ТЕЗИ ТАНЦЬОРИ ПРИЛИЧАТ НА ХОРА С КУПЕНИТЕ ТЕЛКОВЕ !!!

Comments are closed.