На 08 март в РУ Троян са образувани две досъдебни производства срещу водачи на превозни средства, които са установени да шофират след употреба на наркотични вещества. Задържани за срок от 24 часа са двама мъже от гр.Троян на възраст 20 и 23 години.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 40-годишен мъж от гр.Ловеч, след като на 08 март при извършена проверка на управлявания от него лек автомобил са открити две пластмасови туби, всяка с вместимост по 10 литра и съдържащи жълта течност със специфична миризма на петрол, най –вероятно кондензат. Работата по случая продължава.          

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 36-годишен мъж от гр.Плевен, който на 08 март около 15.30 часа е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества – амфетамин и канабис.

В РУ Троян е задържан 23-годишен мъж от града, който на 08 март около 16.10 часа е установен да управлява товарен  автомобил по ул. «Васил Левски» в Троян след употреба на наркотични вещества, а при последвалото претърсване в автомобила е открито и пакетче с 1,87 грама прахообразно вещество- метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.