Актуална информация за пътната обстановка в Община Ловеч към 17 часа

Към 17 часа на 12 януари, четвъртък, състоянието на пътната мрежа в община Ловеч е следното. Пътищата са проходими при зимни условия. Ниските температури и падналият сняг продължават да затрудняват движението.
Уличната мрежа в Ловеч е относително добре почистена.

Зачести обаче подаването на фалшиви сигнали до тел. 112 за непроходими улици в Ловеч, съобщиха от общинската фирма „Еко“ ЕАД. Само днес са подадени три такива – за непроходимост на кръстовището при „ Била“, под моста за кв. Гозница“ и за ул. „Мизия“. Проверката на място показва, че ситуацията е съвсем друга – почистено е и преминаването е нормално за зимни условия.

Припомняме, че подаване на фалшиви сигнали до Единния национален телефон (ЕЕН) за бедствия 112 се наказва според закона . Който ползва не по предназначение ЕЕН 112, се наказва с глоба от 200 до 1000 лв. За неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, глобата е от 2000 до 5000лв. Ако са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв.в случай, че не подлежи на по-тежко наказание.

Днес са отворени за преминаване отсечките Ловеч – Горан и Горан – Слатина. По-точно изчистен е пътят от Горан до разклона за Слатина, но след кръстовището към Владиня предстои да се пробие път. За Владиня се пътува както досега – през Дойренци и Дренов.

Предстои да се отвори пътят Баховица – Славяни и прекия път Брестово – Тепава.

Няма селища без електричество.
Продължава режимът на водата в село Старо Стефаново, водоподаването в Соколово, което е спряно поради авария, все още не е възстановено

10 коментара

  1. Чисти бре Павлине не върти жълтия буркан по междуселските пътища !!!ами влез в кварталите!

  2. Непроходими улици в Ловеч няма. Смело твърдя това, след като вчера пътувах до Габрово. Вярно че бензина им е 1,83 на бензиностанции Лукойл, като си използвам и картата за отстъпка с минус 0,05лв ми стъпва на 1,78 А95. Но, улиците им , дори в централната част са в ужасно непочистено състояние. По така наречената пешеходна зона се гази в киша до над кокалчетата, която е върху дебела ледена покривка, почти невъзможно е за преминаване. Единствено почистена е основната артерия за Шипка Ние, ловчалий нямаме повод да се оплакваме, вярно е ,че винаги може повече, но все пак ЗИМА Е! 🙂

  3. Под”почистен при зимни условия”път в 21-ви век разбираме – премахнати навявания и пътно платно не”относително”чисто/както тук е написал другаря П.Иванов/,а почистено до степен колите да не се пързалят и поднасят по леда.Има ли пързалка и въртене,това означава ОПАСЕН И НЕПОЧИСТЕН ПЪТ!
    Обикновено у нас,в Ловеч, е така.Когато по некомпетентност или безотговорност някой чиновник не си върши работата,за която му плащаме с нашите пари,виновни са му жителите на общината и тях ги заплашва с глоби и други санкции.
    За да не ви слагат санкциите,предвидени за телефон 112,когато има реално непочистени и опасни улици,звънете на телефона на Кметицата или на телефона на Председателя на общинския съвет.
    ИМА ГИ НА САЙТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ!Така те пряко ще могат да разберат колко”добър” е бил изборът им за началник на Еко ЕАД.!

  4. Той господина по рано днес беше пуснал статия,че кметицата на 01.01.2017 г. Подписала нещо си за някаква програма.Както подписа и на 01.01.2017 г. Е реален така и реално ще бъдат усвоени средствата.Г-н Иванов,между подписан договор на 01.01.2017 г. И договора подписан влизащ в сила от тази дата има мноооогооооооо голяма разлика.Всеки знае,че 01.01-02.01.2017 бяха почивни дни.Или…….твоята учителка и ти отворихте Общината в ранното следновогодишно утро?

  5. Споко хора!Г-н Павлин Иванов не знае как да огрее в сайта си или ,като шеф на Еко.Не им се сърдете толкова им е потенциала.Поне в едното да имаше реална и адекватна информация…

  6. ако не вярвате госпожо кмет обадете се и лично ще дойда да ви взема и покажа истината.

  7. пред входа ми дори боклука от седмица и повече не е изхвълен

Comments are closed.