В Ловеч започна Петата национална среща на общинските предприятия и търговски дружества (15 и 16 март), като в началото участниците бяха поздравени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

„В нашата обща дейност с общинските предприятия е много лесно да се тръгне по линията на атрактивното, популярното. Но според нас е нужно да се случват онези дейности, които се целят в бъдеща дата. Затова нашата политика е да работим не „ден за ден“, а да залагаме съвместни с тези дружества цели в синхрон с това, което искат гражданите. Няма спор, че оценката за нашата работа се дава на избори. Така трябва да си партнираме в нашата работа, че след мандата хората да дадат една добра оценка“, каза в приветствието си кметът на Ловеч. Тя припомни още най-важните моменти от историческата и съвременната визитка на Ловеч, като покани гостите през втория ден от престоя си да се запознаят с част от забележителностите. В същото време Корнелия Маринова се извини за известното неудобство при придвижване в централната част заради ремонта и призова да се върнат през октомври отново, за да видят как се е променил града.

Приветствие към гостите отправи и областният управител на Област Ловеч Георги Терзийски, като подчерта добрия синхрон между работата на неговата институция и Община Ловеч. За първия панел сред официалните лица бяха още Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, Георги Икономов, кмет на Банско и Милена Недева, кмет на Каспичан.

Срещата продължи с презентация на фирмата „Мегатрон“ ЕАД, представена от Емил Трифонов. Предвидени са заседания на три от постоянните комисии към НСОРБ – по регионална политика и местно самоуправление, по общинска собственост и устройство на територията и по икономическо развитие и туризъм.

Участниците в срещата са управители, ръководители и представители на общинските предприятия и търговски дружества, както и заместник-кметове и кметове на общини и общински съветници. Форумът се провежда в хотел „Ловеч“.

3 коментара

  1. Коалиционните партньори от ДПС – скъпи гости на кметицата.

Comments are closed.