licetonatruda2807143 На 27 юли 2014 г. на Алея Баш Бунар в гр.Ловеч се проведе младежка информационна кампания за запознаване на младите хора с техните трудови, социални и синдикални права. Инициативата е оргаанизирана от КНСБ и Сдружение “Младежки форум 21 век” със съдействието на Община Ловеч.

Жителите и гостите на Ловеч имаха възможността, разхождайки се в неделния ден, да получат информация за Националната кампания “Моето първо работно място”, както и за дейностите по проект “Екологичното образование на младите хора – мост към устойчиво развитие на местните общности”, реализиран от “Младежки форум 21 век”, съвместно с Народно читалище “Бъдеще сега”.

licetonatruda2807142В рамките на кампанията бе изложена и пътуващата фотоизложба “Лицето на труда”. В изложбата са включени първите най-високо оценени 30 снимки от конкурса, организиран от КНСБ и СНЦ „Младежки форум 21 век” по повод 1 май – Международен ден на труда и на международната работническа солидарност, който е и официален празник на КНСБ. Авторите на фотографиите в изложбата са на възраст между 16 и 35 години и представят своето виждане в снимки по темите „Работа – мечта” и „Работа за младите хора”.

В изложбата е представено фотоесето „В часовникарското ателие” на първенеца от конкурса Гергана Курукювлиева, фотоесето „Българската армия” на Десислава Масова, която спечели второ място, както и фотоесето „Сватба на фокус” на спечелилия трето място Илиян Маринов.

Снимките и имената на победителите могат да бъдат намерени на интернет страницата на КНСБ (www.knsb-bg.org -> КНСБ и приятели -> Младежки форум 21 век) и във Фейсбук страниците на КНСБ, „Младежки форум 21 век” и на конкурса – Фотоконкурс „Лицето на труда”. Конкурсът и изложбата са подкрепени от магазин „Фото Павилион”, „ATERA Design” и Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”.

1 коментар

  1. И като си знаят правата какво от това след като на практика няма Инспекция по труда и правосъдие?

Comments are closed.