На официална церемония на 24 октомври вечерта в Ловеч бяха оповестени победителите в Първия национален конкурс «Община с най-добра маркетингова политика 2017» , провеждан в рамките на Петата работна среща между бизнеса и местната власт на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА, 23 -25 октомври). Категориите бяха три според количеството предлагани легла за туристи.
Победител в категорията „Голяма община“ стана Община Варна. Дипломата бе връчена от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на представителя на черноморския курорт.
В категорията „Средна община“ победител е Община Пловдив, която се състезаваше срещу Бургас, а наградата връчи Емил Петров от Софийския университет.
В категорията „Малка община“, където участваха и общината-домакин на събитието, както и Стара Загора, победител стана Община Габрово.
В първото състезание участваха 7 общини, организаторите очакват много повече догодина.
Събитието се проведе в изискана обстановка с класическа музика и чаша шампанско в Градската художествена галерия в Ловеч в присъствието на всички участници в срещата от цялата страна.