obs1209131Общинският съвет прие актуализацията в разпределението на капиталовите разходи от целева субсидия и собствени бюджетни средства

Допълнителни пътища и улици влизат в капиталовата програма за основен ремонт. Те са улица в с. Баховица и участъци от пътища през селата Чавдарци, Малиново, Слатина и квартал Продимчец. Средствата за ремонтите са от целевата субсидия за капиталови разходи.

Това става, след като общинските съветници приеха вчера на сесията си предложението на кмета Минчо Казанджиев за актуализация в разпределението на средствата за капитално строителство с източник целева субсидия за капиталови разходи и собствени бюджетни средства.

След провеждане на тръжната процедура по Закона за обществените поръчки за основни ремонти на общинската пътна мрежа и на улици в община Ловеч се оказа, че стойностите за предвидените обекти са по-ниски от прогнозните. Така се отвори възможност за включване на новите улици и пътища в капиталовата програма, като те се добавят в съответните параграфи и функции.

В капиталовата програма за тази година е заложено още проектиране и изграждане на приют за безстопанствени кучета. Изготвянето на проект е включено в обществената поръчка за проектиране на общински обекти, но реалните строително-монтажни и ремонтни работи няма да се изпълнят през бюджетната 2013 г. Затова се налагат компенсирани промени  – прехвърляне на сумата от 16 635 лв, собствени бюджетни средства, от обект „Изграждане на приют за безстопанствени кучета” в „Доставка на оборудване за бюджетна дейност „Комунални дейности”. Ще бъдат закупени гатер-банциг, прикачен инвентар за трактор и лифт преса за контейнери за отпадъци.

Ще бъде закупена също специализирана сметоизвозваща машина за услугата сметосъбиране и сметоизвозване в 34-ите населени места в общината, след като общинският съвет одобри средствата, налични в момента в отчета по приходната част на бюджета, да бъдат насочени в разходната част на функция „Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда”, група „Опазване на околната среда” , дейност „Чистота”, параграф „Придобиване на ДМА”. Става дума за 120 000 лв, акумулирани от разликата в договорената между община Ловеч и Столична община цена за тон депониран отпадък и „Еко Ловеч” АД (3,52 лв на тон за 40 хиляди тона балирани отпадъци). Решение тези средства да бъдат предоставени за закупуване на техника за работата по сметоизвозване в селата е взело и Регионалното сдружение за управление на отпадъците през юли.