В Йоглав, община Ловеч, отбелязаха Трети март с традиционните гърмежи на черешовото топче на самодееца Георги Линджов, с развети знамена и българско хоро.
Националният химн накара всички присъстващи родолюбиви жители на селото да затаят дъх в почит към загиналите за свободата. Автентичните народни носии на участниците в тържеството, на самодейците от фолклорна група „Югла“, допълваха значението на големия празник.

Организаторите, начело с кмета Ирена Георгиева, председателят на читалището Габриела Христова, секретарят Еленка Щерева и завеждащият Клуб на инвалида Христо Илиев бяха подготвили специална символична украса със знамена и патриотични табла на сградата на кметството, а площадът от сутринта беше огласен от патриотични и революционни песни.
Най-младата 16-годишна самодейка Ванеса Вълева подари специално изработени български знаменца на всички присъстващи деца и на магазините и заведения в центъра на селото. Най-малките участници в тържеството, придружаващи черешовото топче, заедно със своя дядо Гошо, бяха 4-годишните близнаци Георги и Божидар Линджови. Патриотичното събитие приключи, но родолюбието в сърцата на хората остана завинаги.