На 11 юни в РУ Луковит е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в сграда, намираща се на градския стадион в града и е отнел футболни топки, хранителни продукти , безалкохолни и алкохолни напитки.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и се работи по изясняване на причините довели на 10 юни  около 02.25 часа до масово сбиване в с.Глогово. В резултат на инцидента е пострадал 41 годишен мъж от селото, на който е нанесена прободна рана, прегледан е и е освободен за домашно лечение, а 39-годишен негов съселянин е откаран с множество наранявания в ловешката болница.

Всички лица замесени в скандала са изяснени, работата по случая продължава. 

На 10.06.2017г. в 17.42ч. в РУ-Троян е получен сигнал от 35-годишна жена от гр.Плевен, която е съобщила, че колата й «Рено Меган» която е била паркирана на  около 5 км. преди  к.к.”Беклемето” по посока Троян-Кърнаре е била разбита и ограбена. Отнети са  раница с фотоапарат “Никон-3100” и два броя обективи, дамска чанта с лични документи, регистрационнен талон на автомобила, мобилен телефон, 200лв. и туристическа раница с два спални чували. Образувано е досъдебно производство. 

На 09.06.2017г. в 06.50 часа в РУ Троян е получен сигнал, че в изоставен строеж до стадион “Чавдар” е намерен труп на 42-годишен мъж от града. Незабавно е сформиран екип и е извършен оглед на местопроизшиествито, а тялото е изпратено за аутопсия в отделението по Съдебна медицина при МБАЛ-Ловеч, като  за момента няма данни за насилствена смърт. Работата по случая продължава.

На 10.06.2017г. около 15.35 часа на пътя  с.Микре  – гр.Ловеч, л.а. “Фолксваген Голф” управляван от 72 годишен мъж от с.Търнава, общ. Бяла Слатина, навлизайки в кръстовището с път 401 се удря с идващия от с.Микре с посока на движение гр. Ловеч л. а. “Фолксваген Туран”, управляван от 32- годишен мъж от грЛовеч. В резултат на инцидента на място е загинал водачът на «Фолксваген Голф», а 56 годишна жена от същия автомобил е приета по спешност в ловешката болница. По случая е образувано досъдебно производство. 

На 10.06.2017г. в РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 25 годишен мъж от с.Белиш, който около 10.10ч. същия ден е установен да управлява лек автомобил в гр.Троян с 2,01 промила алкохол в издишания въздух и след употреба на наркотични вещества.

 

В РУ Ябланица е образувано бързо производство срещу 32-годишен мъж от гр.Ябланица, който е установен да управлява лек автомобил с 2,5 промила алкопхол в издишания въздух.