obsajdanestomatol1501156Публикувам коментарът на нашата читателка Airis по повод проведеното преди дни публично обсъждане на бъдещето на Стоматологията, което се проведе в препълнената зала 109 на “Дом Преслав”. Ето какво какво сподели тя:

От цялото обсъждане за бъдещето на Стоматологията в Ловеч, стана ясно:
1. Инвеститора го нямаше, за да обясни какво и защо възнамерява да прави точно в тази сграда /в абсолютния център на града/, разчитайки че има кой да защити интересите му
2. Множеството присъстващи бяха против продажбата
3. Кмета идея си няма как да се измъкне от тази ситуация с „намерението“
4. Отстоявайки правата на инвеститора, вкарва в заблуждение населението на града
5. Кмета с възползва от „плодовете“ на управлението си /оставяйки цели райони тънещи в кал и дупки/, обещавайки на цял квартал, че ще изпълни задълженията си /възстановяване на инфраструктурата/, ако се продаде сградата…. мега долно, низко и грозно
6. Никой не си дава сметка, че не може да се преместят лабораториите. Физически не е възможно за част от оборудването. Да не споменаваме, че при разглабяне и повторно сглабяне на подобен род чувствителна апаратура, вероятността от повреда и последваща невъзможност за пълноценно ползване в пълния и капацитет е изключително голяма. Да не говорим колко скъпо, трудоемко и времеемко е това упражнение.
7. Някои имат бегла представа, но никой не си дава пълна сметка колко бутафорно би изглеждала тази модерна кардиологична клиника в самия център на града. Инфраструктурата на центъра не е мислена или пригодяема за обслужване на спешните случаи на клиниката. Промяната на ПУП най-малкото ще излезе от нашия джоб, платените паркоместа ще бъдат заличени, както и част от тротоара. Няма как да се направи да влизат линейки, да влизат носилки, да се направят операционни зали и т.н. елементи, които имат клиниките от този тип – съответно там няма как да бъде кардиологична клиника. Факт, приемете го и не заблуждавайте хората.
8. Общината ползва част от сградния фонд на стоматологията и плаща сметки, които не може да си позволи вместо да отдаде помещенията под наем. Няколко пъти бе зададен въпроса и той не отговори.

Едно не ми е ясно от цялата схема и ако може някой да го разясни: на Кардиолайф, чак толкова ли им е зле в болницата на ет. 4 /където се намират от няколко години, оперират и вземат милиони от здравни вноски/, че искат да хвърлят едни 2 млн за закупуване, привеждане в работен вид и модернизиране на една сграда, която не е пригодна за кардиологична клиника?
Апропо ако някой има желание, може да пусне търсачката и да види къде са им другите клиники/нито една в собствена самостоятелна сграда пример Варна и Благоевград/, колко усвоени средства имат за минали години от НЗОК, колко скандала и покривания има около тях…и те така

Мъртвата стока цена не губи, казали са го старите хора. Най-лесно е да се продаде имота в сегашното му занемарено състояние и да се похарчи всичко набързо. Разбрахме, ще общината не е добър стопанин на имотите си, както и че на кмета не му се иска да е такъв. Няма имот – няма проблем! Ами като свършат имотите какво правим? С малка инвестиция /разумно изхарчени пари/ сградата ще светне, дайде шанс на младите архитекти, направете конкурс със символична награда вместо да хвърляте десетки хиляди в безмислено проектиране /справка АОП/. Децата и внуците ни ще ни проклинат за бездействието ни.

Има ли желание – има начин, няма ли желание – има оправдания.
В ерата на информацията, сам избираш дали да останеш неосведомен невежа

1 коментар

Comments are closed.