elhaou712164На 5 декември, когато се чества Денят на доброволеца деца от Ресурсния център и техните приятели от Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека в Ловеч и вокална група „Сладкопойна чучулига” украсиха елхата във фоайето на Областна администрация. Към тях се присъединиха родители и служители.

Музикалното настроение създадоха малките „чучулиги” с ръководител Тинка Симеонова, които изпяха коледни песнички.

5-метровото дръвче – символ на наближаващите Коледни празници, бе окичено с над 50 играчки, най-красивите от всички специално изработени от деца със специални потребности в областта. Всички те са направени от хартия, от подръчни материали, като детското въображение и сръчните ръце на ресурсните учители, подпомогнали направата им, ги е превърнало в причудливи коледни украшения.

elhaou712162В помощ на малчуганите се включи и лично областният управител Ирина Митева. Тя благодари, „че и тази година се погрижихте да облечем тази красива елха с най-прекрасната премяна, изработена от самите вас, за коледното настроение, което вече толкова години витае в навечерието на Рождество Христово тук”.

Областният управител използва случая и поздрави всички доброволци. Бъдете съпричастни към проблемите на хората около себе си и се опитвайте да им бъдете полезни, с каквото можете. Удовлетворението ви ще бъде по-голямо от радостта, която ще доставите на другите хора, каза Митева.