Две момчета от Луковит, на възраст 14 и 12 години са заподозрени в кражба на пари, храна и напитки от павилион за бързо хранене на ул. „Хаджи Димитър“ в гр.Луковит. Кражбата е станала в нощта на 22 срещу 23 юли, като сигнал в местното районно управление е постъпил около 07.00часа на 23 юли.  Паричната сума и по-голяма част от вещите обект на престъплението са намерени в момчетата и са  предадени с протокол за доброволно предаване.

Младежите са  направили пълни самопризнания по случая пред инспектор ДПС, а  работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след като на 23 юли, в двор към частен дом в града обитаван от 69-годишна жена,  полицаите са открили направена конструкция от полиетилен във вътрешността на която са отглеждани 3 растения от рода на конопа. Всяко от насажденията е с приблизителна височина около 2.7 метра.

При направен полеви тест пробите от растенията са реагирали на наркотично вещество канабис. Работата по случая продължава.