ezikova13051611Днес,  в ГЧЕ „ Екзарх Йосиф I.” се проведе церемония по връчване на Немска езикова диплома на учениците от випуск 2016. През декември 45 зрелостници от Езиковата гимназия положиха успешно изпита за Шпрахдиплом , като 23 от тях получиха максималното ниво С1 и на четирите изпитни компонента.

На тържественото събитие в зала „Америка за България” присъстваха г-н Йорг Каснер, координатор и консултант по немски език към Немското посолство в София, учителите по немски език и родители. Програмата за празника беше подготвена от всеотдайните дванадесетокласници с преподавател Ева Цик. Церемонията  започна с приветствена реч на Директора на гимназията г-н Радослав Хитов, който изказа своята гордост от представянето на своите ученици и им пожела добро представяне с този сертификат не само в Европа, но и в България.

ezikova13051612Ивелин Георгиев  от 12 „в” клас отправи благодарствено слово от името на всички, получили езикови дипломи ученици към техните учители по немски език, и пожела на своите съученици  да гледат смело напред и никога да не се предават.

Училищното ръководство обяви, че Ивелин Георгиев е избран за награждаване с първия плакет на общината – „Св.св. Кирил и Методий”.  Тържеството включваше  забавна презентация на тема „Десетте неща, които трябва да знаем за Германия”, представена на немски и на български език.

Първенецът на випуска Невена Данкова изнесе реч за усилията и труда, които стоят   зад Дипломата и сантименталната стойност, която този документ има за всеки един от учениците. Езиковци бяха подготвили и грабващо вниманието  интервю с ученици от 8ми до 12ти клас, които с интерес разказаха за своите любими думи на немски език, за избора Езикова и за представите си относно изпита за Немска езикова диплома.

ezikova13051615На последвалото тържествено връчване на сертификатите се откроиха радостните усмивки върху сияещите лица на абитуриентите , които са отправили вече поглед към бъдещето. За поредна година със своя успех дванадесетокласниците доказаха, че Езиковата е един от водещите центрове в България за изучаване на немски език и за получаване на езиков сертификат, който им дава право да следват в университетите на Австрия, Германия и Швейцария.