На 21.12. в гр. Летница се проведе „Кулинарно шоу“ в рамките на проект „Стъпка към училище“.

В рамките на събитието, децата от ДГ „Ирина Бачо Кирова“ имаха възможност, заедно със своите родители, да вземат участие в редица отборни игри на тема зздравословно хранене, да представят своите рецепти, както и да получат повече информация от представената по време на събитието „Образователна детска библиотека“ включваща представянето на много кулинарни книжки.

Проблемът със здравословното хранене сред децата в ранна детска възраст се оказва все по- сериозен. Именно за това дейност 6 от проекта е насочена изцяло към подобряване на познанията на децата по отношение на темата, нещо, което те имаха възможност да  демонстрират пред всички участници в кулинарното шоу. Другата цел на дейност 6 – „Храна и здраве“ е да покаже на родителите, кой е най- лесният начин за прилагане на здравословни рецепти в ежедневието, в което в повечето случаи нямаме време да обърнем по- специално внимание на храната, която приготвяме за нашите деца.

В рамките на събитието имаше и конкурс за най- вкусна рецепта, като жури бяха всички участници, които със своя глас избраха трите най- добри рецепти.

Награди имаше и за малките и за големите участници в шоуто.

Екипът на Сдружение „Знание“ Ловеч благодари на всички участници, които бяха изключително активни и отделиха нужното внимание на проблема с липсата на здравословно хранане сред децата в ранна детска възраст.

1 коментар

  1. Защо си ги снимал пред партийния храм? Явно защото е ероПейска работа цялата ни работа. Не, че нещо ама всичката евроПейска работа никога няма да проведе мероприятие свързано със физическо натоварване. Е да де то понеже и защото според наешето заКОНодателство съборазено с евроПейските изисвания е забранео да разпростряняването на порно. А пък селско-стопнаския и туристическия фитнес няма да ги има понеже според евроПейския начин на живот това се отрича.

Comments are closed.