На 02 май служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР-Ловеч съвместно с колеги от РУ Ловеч са провели специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, в хода на която на път Ловеч – Троян  е спрян за проверка ла “Рено”, управляван от 49 годишен мъж от гр.Ловеч.  В багажника на автомобила са намерени и иззети 400 бр. кутии цигари без български акцизен бандерол.

При претърсване на друг лек автомобил, марка “Фолксваген”, собственост на 22 годишен мъж от гр.Троян и паркиран на пътен възел “Абланица”  полицаите са открили 10 бр. кутии цигари без български акцизен бандерол.  По случая е образувано досъдебно производство.

На 03.05.2017г. около 0.15ч. в РУ Ябланица е получен сигнал за масово сбиване на улица в с.Брестница. При пристигане на полицейски екип на мястото е установено, че е възникнало сбиване между около двадесет лица /роднини/, от които 16 са установени от органите на реда.   В резултат на инцидента 43-годишен мъж от с.Брестница е откаран в тетевенската болница, където след преглед е констатирано, че има фрактура на черепа, но по изрично негово желание е освободен за домашно лечение. В РУ Ябланица продължава работа по изясняване на причините за инцидента.

В РУ Луковит са образувани две досъдебно производства след като при проверка на служители на ЧЕЗ е установено, че в частен дом в с.Торос и такъв в с.Дерманци е извършено неправомерно присъединяване на ел.инсталацията на къщите към електроразпределителната мрежа.

На 30.04.2017 год. в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство  срещу Л.И.-35 годишен от гр.Габрово, който е установен да управлява превозно средство без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.