В РУ Троян е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в периода от 20 до 26 август е проникнал във вила в с.Орешак и е отнел телевизор. 

Пожарникари, полицаи и планински спасители от гр.Тетевен са реагирали незабавно на получен на 26 август около 21.30 часа сигнал за 17-годишно момче от града, което се е загубило в местността «Опасния зъб». Благодарение бързите и адекватни действия на служителите, малко след 23.00 часа младежът е намерен и предаден  невредим на родителите си.          

На 27 август около 20.40 часа  в с. Брестница, лек автомобил «Ауди 80» управляван от 47-годишен мъж от гр. София е блъснал на пешеходна пътека 49-годишен жител на селото, който е починал на място. На водачът на автомобила е взета кръв за анализ, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 26.08.2017г. около 19.30ч.на пътя преди с. Българене, лек автомобил «Форд Скорпио» управляван с несъобразена скорост от 50-годишен мъж от гр.Искър се блъска в стоманено-бетонна стена. В резултат на инцидента в болницата в гр.Ловеч е откарана 49-годишна пътничка от автомобила. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 28-годишен мъж от гр.Габрово, който е установен да управлява л.а. «Мерцедес» без СУМПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

Полицаи от РУ Троян са установили 54-годишен мъж от с.Овча могила, който е бил придружаван от група лица, предвижващи се с конска каруца и е направил опит да открадне теле. По случая е образувано досъдебно производство.