zablqto1808136Кампанията „Забавно лято”се превърна в запазена марка за настроение, музика, танци, забавления и много подаръци за децата. Малчуганите от село Чавдарци показаха и припомниха на всички присъстващи колко е прекрасно детството и ги дариха с много усмивки и весел детски смях. Часове преди пристигането на доброволците децата  се бяха събрали и търпеливо чакаха гостите от Ловеч. С рисуването или изработването на различни интересни предмети децата и младежите успяха да обменят своите художествени и естетически идеи, изразяваха  мисли и емоции, пречупени през призмата на необятната детска фантазия.   

Аплодирани и напътствани от публиката състезателите трябваше да покажат своите умения в различните игри.  Точна стрелба показаха момичетата, а момчетата доказаха своите умения в «мокър бол». Желаещите да изявят своите таланти имаха възможността да направят това на импровизираната сцена пред читалището.  Малките таланти показаха и завидни умения в  надиграването . Ловкост и бързина беше показана и в играта със сламки. За най-кратко време отборите трябваше да си предадат пръстен без да си помагат с ръце. Участниците отново си тръгнаха с изрисувани лица и татуировки, направени от доброволците на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч. В празника се включиха и деца и младежи от близкото село Кърпачево.

Център за работа с доброволци към Регионална библиотека «Проф. Беню Цонев» – Ловеч изказва своята благодарност към Мая Маринова, библиотекар в читалище «Просвета 1927»  за добрата организация и подкрепа. На децата от село Чавдарци и Кърпачево, на всички малки и големи, които се включиха в празника.

На 21 август екипът на „Забавно лято” ще гостува на село Славяни. На 29 август в двора на СОУ „Тодор Кирков” забавленията продължават. От 18 ч за всички желаещи ще има спортни и занимателни игри. Заредете се с много настроение за щур купон и незабравими спомени.

1 коментар

  1. “Тревожна тенденция е, че по време на живот, престой и преминаване през България, често децата стават обект на ниска култура, насилие, безперспективност и пропиляват живота и здравето си. Затова ДАЗД призовава родителите внимателно да преценят доколко е подходящо пребиваването на техните малчугани в България“
    http://www.nenovinite.com/ne/obshtestvo/4550/

Comments are closed.