mostotvarqne2012136От 10 ч. днес е възстановено движението по Транспортния мост в Ловеч. Съоръжението е ремонтирано със средства от републиканския бюджет по аварийната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“. То е с нова връхна конструкция, изградени са и нови тротоари и парапети. Остава само да се монтират дилатационните фуги, което ще бъде направено при подходящи условия в началото на идната година.

Изпълнител на обекта е „ОРС-Инфраструктура“ ООД. Стойността на договора е 1 810 478,84 лв с ДДС.

По време на предварителните работи и на строително-монтажните дейности община Ловеч съдейства за бързото придвижване на всичко, свързано с разрешителните режими. Община Ловеч изгради и осветлението от двете страни на моста.

mostotvarqne2012133Днес кметът Минчо Казанджиев благодари на държавата и специално на областния управител Милко Недялков за осигурените средства за ремонта на моста и за спазените срокове. Винаги, когато се обединят усилията на всички, се случват успехите, коментира кметът. Казанджиев и Недялков първи подкараха автомобилите си по Транспортния мост.

Община Ловеч включи съоръжението в инвестиционния си проект за почистване на коритото на река Осъм в регулацията на града. От растителност и наноси ще бъде почистено речното корито на три етапа – през следващата година от Транспортния мост до Железния, през 2015 г. – от Железния мост до пешеходния в квартал Вароша, и през 2016 г. – от Транспортния мост до края на регулацията на града. Необходимите за това средства са в размер на 3,9 млн. лв. Поискано е финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, ще се използват и собствени бюджетни средства.

В момента тече процедура в РИОСВ и Басейнова дирекция за уведомяване и получаване на разрешение.

20 коментара

  1. 20.30 часа, антетката:Кой от ловешките депутати си върши добре работата досега?
    Емил Райнов 6%
    Корнелия Маринова 9%
    Димитър Горов 39%
    Николай Нанков 43%
    Кирил Колев 2%
    Total votes: 671

    Нанков и Горов назад с по 1%, Маринова + 2 %, при нови 16 гласа за 90 мин. Нормално разпределена статистическа променлива при изчислението на стандартната грешка чисто математически такъв резултат не е невъзможен?! Омаскаряването на Горов продължава?! Ало, анкетьоро, що го мразиш бе, нали ти е камарад партайгеносе?!

  2. 19.00 часа, анкета в интернет: Кой от ловешките депутати си върши добре работата досега?
    Емил Райнов 6%
    Корнелия Маринова 7%
    Димитър Горов 40%
    Николай Нанков 44%
    Кирил Колев 2%
    Total votes: 655

    Нанков е води победително пред Горов?! Гледам и не вярвам на ушите си?! Колко е броил е Нанков за анкетката, защото се знае, че Никито играе само в уговорени мачове с предизвестен победител?! Или някой (кой е всички знаем )си разчиства политическите сметки с партайгеносе Горов?! Ало, анкетьоро, що го мразиш бе, нали ти е камарад партайгеносе?!

  3. “Тази нощ ремонтът приключи – аварията, макар и неприятна и вдъхваща опасения, за късмет не беше засегнала ключови части на агрегата. Около полунощ реакторът беше включен в паралел на енергийната система. Заработиха и някои сайтове с информация за радиационната обстановка – появиха се данни на тях (вкл. и от ключовия на вр. Мусала). Но ситуацията показа няколко неща:

    1. Държавните институции действат неадекватно, бързат пропагандистки и със социалистически рефлекс да успокоят общественото мнение и веднага да обещават, въпреки че няма никаква яснота (още на 21.12. да заработи V блок, след неуспеха – в навечерието на Коледа, което също не стана) и съответно се провалят.
    2. При инциденти около АЕЦ-а всякаква официална и достоверна информация изчезва яко дим. Ведомствата или спират информацията или “оповестяват” вече неактуална и с остаряла датировка (например за гама-фона). В такъв случай журналистите могат да обяснят само какво в общи линии и кога е станало, да посочмат опасностите, но специалистите трябва да разяснят точно ситуацията.
    3. При пуска на V блок тази нощ електроенергийният оператор (ЕСО) за “всеки случай” покри данните за брутния товар и работата на ЕЕС в реално време. Ясно е, че е по заповед “отгоре”. Т.е. отново се връщаме на т.1
    4. Толкова аварии за толкова малко месеци изискват неотложно още веднъж да се прегледат всички процедури в АЕЦ-а, качеството на резервните части и ремонтните работи и търсенето на икономия от тях, която не бива да е за сметка на сигурността. Вероятно трябва да се види и отговорността в ръководството, сред което е недопустимо да има и калинки, и чисто политически назначения.”

  4. 27 декември – в 8 часа сутринта 5 блок вече е на 75% от мах мощност.

  5. 26 декември, 20 часа и 30 мин. Все още 5 блок на АЕЦ Козлодуй не е пуснат, вече повече от 6 дни. Какъв ли коледен “подарък” сме получили?

  6. Днес, 25 декември, в 07 и 50 часа, 5 блок все още не е в експлоатация. Информация липсва, притесненията нарастват.
    http://www.tso.bg/default.aspx/page-707/bg

  7. “Вече близо две пълни денонощия след поредното аварийно спиране на 5-ти енергиен блок в АЕЦ “Козлодуй” (трета авария за последните два месеца и четвърта за годината) той все още не е пуснат и включен в енергийната система на страната.
    Ето какво официално съобщиха от централата около 4-5 часа след аварията на интернет страницата си: “Пропускът е локализиран и успешно отстранен. В момента на блока се извършват пускови операции.”
    От тогава изминаха повече от 36 часа, но пуска все не се случва. За сравнение нека видим след колко време беше пускан другия 6-ти блок (копие на 5-ти), след последните две аварии случили се с него в края на октомври тази година.”
    http://gikotev.blog.bg/drugi/2013/12/22/aec-quot-kozlodui-quot-ima-griji-s-puskaneto-na-avariraliia-.1221471

  8. Ремонтът на моста е само едно от сериозните неща на областния управител. Той знае какво да прави и го може. Няма да скрия,че работя в администрацията и познавам нещата отвътре. Когато дойде преди шест месеца бях настръхнала. Той е от БСП и не вярвах, че там има добри и кадърни хора. Сега питам къде са го крили неговите партийци. И се боя, че мафията може да го затрие.

    1. Леле! Ма как му правиш четкииииииииии. Ха кажи докато беше началник на Общински съвет как служеше на партийната мафия.

  9. karayte vnimatelno garansiya nyama

  10. Баат Минчо пак пропусна да си тегли една критика, че не сколаса да осигури финансирането от Общинския бюджет. Уффффффффффффффффф!

  11. 20.12.2013 СПИРАНЕ НА 5 БЛОК

    В 16.20 ч. на 20 декември 2013 г. 1000-мегаватовият пети блок на АЕЦ “Козлодуй” бе изключен от електроенергийната система на страната. Причината е установен пропуск в охладителната система на генератора на блока. Операторите са предприели необходимите действия за изключване на генератора. Пропускът е локализиран и успешно отстранен. В момента на блока се извършват пускови операции.
    Възникналата неизправност е в конвенционалната, неядрена част на пети блок. За случая е уведомена Агенцията за ядрено регулиране. Няма промяна в състоянието на радиационната обстановка на площадката на атомната централа.

    Другият 1000-мегаватов енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” – шести, работи със 100% натоварване на мощността.

    Повече от 12 часа след заявеното начало на пусковите работи на 5-ти блок нямаме на лице признаци за постигане на успех.

  12. Честито! Тази „честитка” ми напомня на онази „честитка” по време на режим на водата в Ловеч – “Честита баня”! Радостта да се изкъпеш, когато са ти спрели водата е същата, когато се радваш на възможността да преминаваш по един мост „паднал” след години престъпно безхаберие на кмет и областен управител довело до „падането” му.
    Кой е отговорен за „падането” на моста така и не се разбра. На какво се радваме сега – дали на похарчените пари достатъчни за построяването на два моста ли или на поставянето на мантинела по средата на тротоара на моста, която създава затруднения за ползването му от пешеходците, тъй като не е осигурена задължителната по закон ширина от 1.5 метра за тротоар.
    Весели празници и да ни е „честит” новият мост!

    1. г-н Заверджиев, въпросът “Кой е отговорен за „падането” на моста така и не се разбра?” е меко казано малоумен …. ” На какво се радваме сега – дали на похарчените пари достатъчни за построяването на два моста ли или на поставянето на мантинела по средата на тротоара на моста, която създава затруднения за ползването му от пешеходците, тъй като не е осигурена задължителната по закон ширина от 1.5 метра за тротоар.” – имате ли някакви доказателства или просто си говорите колкото да не заспите … “един мост „паднал” след години престъпно безхаберие на кмет и областен управител довело до „падането” му.” – отново доста глупаво изказване, най-малкото защото моста е собственост на АПИ….

      г-н Заверджиев, разбирам желанието Ви за постоянна критика към всеки и към всичко, което се случва в гр. Ловеч, но за съжаление се получава някакво празнословие, т.е. липсва всякаква конструктивна и разумна критика, да не говорим за тоталната липса на въображение и безидейност, показваща резултатност равна на една голяма 0 (НУЛА)

Comments are closed.