mitevski2310161Васил Митевски ще представи втората си книга „Под знака на петте кръга“ в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 27 октомври, от 17,30 часа. Срещата се организира съвместно с Военния гарнизонен клуб – Ловеч.

Романът „Под знака на петте кръга“ пресъздава вълнуващия живот на една от най-атрактивните и загадъчни личности от българската военна и спортна история – генерал Владимир Стойчев. Той има забележителна кариера на пълководец и атлет. Безкрайно обаятелен и високо ерудиран човек, в продължение на почти цял век допринася неимоверно много за издигане на реномето на България на световната политическа и спортна сцена.

Това е вторият роман, който Митевски представя в Ловеч след „ГЗС“ – един роман за проблемите на съвременното общество с присъщите му нови технологии, стрес, динамика. Основното действие в романа се развива в града на люляците, а сред героите е легендарният литератор от Езиковата Найден Ангелов, който е негов учител.

Васил Митевски  е родом от Троян и е бивш възпитаник на Езиковата гимназия в Ловеч, която завършва преди повече от 20 години.